A Freja-moment!

Idag har Freja, 9 månader, 2 veckor och 3 dagar gammal, för första gången medvetet rullat över från mage till rygg. En sån liten enkel manöver som vanliga bebisar gör typ ett halvår tidigare. Men bättre sent än aldrig. ;) Med tanke på att hon nog aldrig har försökt förut så lyckades hon faktiskt på första försöker. Det är trots allt ganska duktigt. :) Man ska alltid se det positiva i situationen. Eller hur?


Torsdag igen

Herregud! Är det redan torsdag igen? Veckorna springer verkligen iväg. Har börjat planera lilla frökens kalas lite smått. Det är ju bara dryga två månader kvar tills hon fyller år. Det är inte klokt. Min bebis! Ett år! Helt ofattbart. Hoppas på fint väder iaf så man kan vara ute. Kan hoppas det är lika fint som när hon föddes. Strålande sol och sommarvärme. :)

Idag ska vi simma och pappan i familjen ska med. Det var länge sen. Han har längtat. Det har hänt så himla mycket med Freja sen han var med sist så han kommer tappa hakan. Hoppas vi får hoppa från kanten. :)

Innan simningen är det lugna puckar som gäller. Planen är att bädda rent i sängen, tvätta en maskin och kanske kanske kanske dammsuga och torka golven. Det behövs verkligen.

Dags för frukost.


Dagens provbakning

Idag bakade jag ju tårta. Helt okej men ingen höjdare. Skulle säga att det var en 6a av 10 möjliga.

Det blev i alla fall ljusa bottnar med mintchokladmousse och päronmousse. Sen spritsade jag bara med vaniljgrädde och rev mörk choklad ovanpå. Mest för att dölja min hafsiga spritsning. Det fanns lixom ingen tid över till någon nogrann dekorering.

Både jag och Samuel tyckte att mintchokladen tog lite väl mycket överhand. Vet inte om After eightfluff hade varit bättre kanske... Men det borde väl smaka ännu mer mint. Eller? Päronmooussen däremot var god. Smakade dock inte så mycket päron. Nästa gång provar jag ett recept med päronkräm istället för puré som vi testade idag.

Här är iaf skönheten(?). Inte den vackraste tårta jag sett, men inte heller den fulaste. ;)





Broccolipasta med ostsås

Ny favorit enligt Freja. Hon gapade efter mer hela tiden och åt en jätte portion.

Det här blev ca 6 portioner.

2 stånd broccoli
½ zuccini

3/4 dl risoni

kokspad
vispgrädde
riven ost
svartpeppar

Jag använde hela det ena ståndet, inklusive "stammen" (heter det så?), och bara buketterna av det andra.
Jag kokade pasta och grönsaker för sig och la i zuccinin när broccolin var ungefär halvklar.

Sen lät jag kokspad och vispgrädde koka ihop lite. Jag hade ungefär hälften av varje och skulle gissa på att det var ca 1dl av varje, kanske lite mer. Jag mätte faktiskt inte den här gången. Sen blandade jag i riven ost. Idag fanns det herrgård i kylen så det fick bli det. En näve så typ 1dl. Plus att jag fick reda upp såsen med lite vetemjöl utbladat i kallt kokspad.

Jag mixade grönsakerna, blandade i pastan hel och hällde på såsen.

Succsé!


Helgen i bilder

Freja fick inneboende på sitt rum. Barbafamiljen flyttade in på sidan och på framsidan av hennes garderob. Hon började genast undersöka. :)



Våffeldagen firades med eftermiddagsfika ute på altanen i solen. Kan man annat än älska våren?





 


Effektiva som bara den

Klockan är bara halv ett och vi har redan bakat tårtbotten, badat och handlar. Och Freja har hunnit med en timmes vila och under tiden passade jag på att laga mat till henne, göra två fyllningar till tårtan och diska.

Känner mig duktig!

Nu ska jag fixa lunch till mig och när vi har ätit ska jag lägga ihop tårtan. Sen blir det en promenad till S jobb med tårtan och senare i eftermiddag ska vi möta M, köpa lite vårblommor, hämta färgkartor och sen ska vi hem till dom och grilla ikväll.

Puh! Det kallar jag en fullspäckad dag!


Årets första

Jag har fortfarande inte fått tummen ur och lagt in bilderna från helgen. Får se om det blir av alla. ;)

Idag har vi haft en en mysig dag helt utan måsten och planer. Vi har suttit ute och ätit lunch och lekt på altanen. Jag har till och med fått årets första solbränna. Inte så illa. :)

Imorgon har vi inte heller några direkta planer. Har lite vardagssysslor att fixa bara. Men det kliar lite i fingrarna. Jag är himla baksugen. Så om det sitter i imorgon så ska jag nog provbaka en liten tårta inför påsken. Funderar på ljusa bottnar med päronmousse och after eightfluff eller mintchokladmousse. Har inte riktigt bestämt mig. Tror inte det blir någon täckt tårta heller. Utan jag funderar på att helt enkelt spritsa den med vaniljgrädde. Får se vad jag pysslar ihop. Killarna på bilelektriska blir nog glada för tårta till eftermiddagskaffet oavsett hur den ser ut. :)

Nu ska jag sova så vi orkar med morgondagen.


Just nu

Underbart väder!!!


Fullt upp

Oj vad dålig jag har varit på att skriva i helgen. Fy på mig! Men vi har verkligen haft fullt upp så det har inte funnits tid.

I lördags spenderade vi hela dagen uppe på vinden. Samuel köpte med sig massa grovförfaring på vägen hem från Stockholm så det stod rensning och sortering på agendan. Samuel byggde hyllor och jag packade in. Vilken skillnad! Vi hade ändå ganska bra ordning där uppe som det var. Men alla prylar låg i kartonger och påsar huller om buller. Det fanns ingen struktur. Nu är allt uppeplockat på hyllor, upphängt på galgar eller sorterade i uppmärkta kartonger. Helt underbart! Under tiden vi var där uppe och röjde runt så umgicks Freja med sin farmor. De var ute och gick i nästan 1,5 timme och sen busade dom här hemma. Skönt att ha henne så nära.

Igår åt vi såklat våfflor. Ute. I solen. Utan jackor. Underbart. Bilder kommer sen. :) Sen blev det grillat hemma hos Malin och Mattias. Bästa grillmiddagen hittills i år. Jag åt tills jag nästan sprack. Helgrillad fläskytterfilé, grillad paprika, bakad potatis, fetaostsås och vitlökssmör. Smaskens!

Idag ahr vi inga planer alls. Jag är helt slut. Sov så himla dåligt inatt. Har nog nästan vaknat en gång i timme och tittat på klockan och lyssnat efter Freja. Helt utan anledning. Det beror nog på alla zombies. Vi är ju helt fast i The Walking Dead så det blir ett par avsnitt varje kväll nästan. Tur att vi bara har två avsnitt kvar så jag kan få sova ordentligt sen.

Nu har vi precis ätit frukost och jag sitter här och funderar på om jag skulle ta och baka en tårta till påsk. Blev lite inspirerad när jag lästa om din tårta Lina. ;) Funderar på att prova på att göra melonmousse. Det är ju vårigt och fräscht. Lite svårt att kombinera det bara. Jag kommer typ inte på någonting. Eller så funderar jag på att göra med rabarbermousse och mosade jordgubbar. Det borde vara en riktig hit! Men kanske mer en sommartårta? Hm.. får nog fundera på detta under dagen...

Som sagt... det kommer ett bildinlägg sen. Sätter mig med det sen när Freja sover. Nu ska vi in i hennes superfina rum och leka.

Later!

En bra onsdag och en lugn torsdag

Det blev en riktigt effektiv dag igår, precis som jag misstänkte. 17 banan och chokladmuffis, 47 kanelbullar, 3 maskiner tvätt, en ny rätt till Freja och middag till mig och Malin. Däremellan hann jag med en fika med Klaesson och Teddie, massa Freja-bus och jag avslutade kvällen med en whisky framför Grey's. En väldigt bra onsdag helt enkelt. :)

Idag tar jag det lugnare. Funderade på att baka bröd men jag hittade inget recept som inspirerade mig så jag sket i det. Så jag unnar mig en förmiddag i soffan framför tvn.

När Frejs vaknar ska hon få smaka på den nya maten. Lax med ingefära och kokosmjölk. Jag tyckte den var hur god som helst. Ska skriva ner receptet sen.

Åh!!! Jag glömde nästan det viktigaste av allt. Jag får tillbaka på skatten!!!!! Drygt 5500kr!!! Enligt den preliminära uträkningen iaf. Underbart!

Nehe.. Nu ska jag packa färdigt badväskan. Det är torsdag och det betyder babysim. :)


Uttråkad

Gud vad jag är duktig!!! Idag förtjänar jag faktiskt en klapp på axeln.

Tredje maskinen tvätt är snart klar och allt det torra är vikt och undanstoppat. I köket står 16 muffins och väntar på att paketeras och hela köket är städar. Bra jobbat Helena. Jag har till och med beställt frön. Körsbärstomater, smultron, salladslök och ampeljordgubbar. :)

Nu är jag uttråkad. Jag är inte alls sugen på att städa så det får vänta. Så nu sitter jag här och slötittar på tv och väntar på att Freja ska vakna så vi kan gå ut i solen. Hon har sovit i snart två timmar så hon borde vakna snart tycker jag...

Marodören ryckte av lådfronten och inne i lådan hittade hon massa roligt. :)


Huslig och pigg

Idag känner jag mig väldigt huslig. Trots en hostig natt med Freja och en tidig morgon så känner jag mig riktigt allert. Idag kan det nog bli mycket gjort. :)

Tvättmaskinen mullrar redan i badrummet, och tur är väl det för jag har MASSA tvätt att ta hand om. Lika bra att ta ett ryck och tvätta upp det mesta. Många maskiner blir det. Hoppas jag hinner få det tort också. Tänkte passa på att hänga lite ute. Det är ju trots allt superfint väder idag.

Jag är dessutom baksugen och det passar ju bra eftersom fikabrödet i frysen börjar ta slut. Dags att fylla på. Har två löjligt övermogna bananer som jag borde hitta på något med. Banan och chokladmuffins kanske? Inte helt tokigt.

Borde verkligen ta oss ut i det fina vädret också. Får ta en omvägspromenad till Coop sen och köpa lite middag. Ikväll blir det wok. Vi passar alltid på att äta det när killarna är borta för de är inte överförtjusta i det. Så ikväll blir det en god wok med massa färska grönsaker, ingefära, chili, vitlök och annat smaskigt. Jag som älskar räkwok är lite ledsen över att jätteräkorna är en sån miljöbov. Mitt samvete tillåter mig inte att köpa dom längre och vanliga små räkor försvinner i en wok så vi får se vad vi hittar på. Biff kanske?! Det tåls att fundera en stund på.

På tal om att fundera... Jag irriterar mig på att jag inte kan få tummen ur och förså lite plantor. Jag vill så himla jätte super gärna ha lite ätbart här i sommar. Tomater, örter, smultron, ja sånt gott. Men jag får verkligen inte tummen ur. Hur svårt kan det vara? Det tar bara några minuter. Och ändå får jag det inte gjort. Jag tycker nog innerst inne att det är väldigt tråkigt. Men resultatet är desto roligare. Och om jag inte planterar får jag inte skörda heller. SUCK! Vilket dilemma. Jag hade behövt en trädgårdsintresserad karl... undra om Samuel är sugen på en ny hobby? Haha!

Nä... nu jäklar. Jag ska ta mig tusan beställa hem frön iaf. NU!

Tidig morgon

Idag är vi vakna lite tidigare än vanligt. Freja började gny redan 6.30. Så nu ligger vi i min säng och tittar på Disney junior.

Vi har precis sagt hejdå till Pappan som ska till Stockholm på någon kurs/träff i två dagar. Så vi träffar inte honom förrän på fredag igen. Trist. Som tur är så har han med sig Mattias också så Malin kommer vara här och mysa med oss på kvällarna. Hon ska till och med följa med och simma på torsdag. Mys!

Nu ska den här trötta mamman strax gå upp och fixa frukost. Ska bara slita mig från den varma sängen först. :)


Fisk med zuccini

Kylskåpsrensning på hög nivå.

250g torskfilé

1 sötpotatis, ca 200g
1 rund zuccini, ca 200g
2 små potatisar, ca 160g
1 schalottenlök

svartpeppar

Till den här purén behövdes nästan inget kokspad alls.


Burkarna var slut så jag fick frysa i muffinsformar av aluminium. Det blev nog 4-5 portioner skulle jag gissa.


Inte tandlöst längre

Hon är så stor min lilla älskling. <3


Snabb update

Freja har inte riktig varit sig själv i helgen. Hon har inte sovit som hon brukar och gnällt betydligt mycket mer än vi är vana vid. Hon har dessutom kräkts ett par kvällar i rad nu. Men bara på kvällen och bara efter kvällsflaskan. I övrigt mår hon bra så hon är ju inte sjuk. Det verkar bara vara magen som spökar.

Vi upptäckte att en femte tand hade spruckit igenom igår så det kanske beror på det. Hon är den där goa och glada bebisen mestadels men så kommer det riktigt gnälliga stunder så det kan säkert vara att det kliar eller svider i munnen. Hoppas det går över snart iaf. Jag är inte van vid gnäll.. ;)

Idag ska vi iaf packa ihop oss och ta tåget till Mölndal och umgås med Lina och Clara. Det ska bli väldigt roligt!

Dags för frukost!


Första natten

Det här var en baggis. :)

Freja sov hela natten, 21-07. Precis som vanligt. Och jag har faktiskt sovit hela natten jag med. Jag hade lite svårt att somna igårkväll när jag inte hörde henne hela tiden. Men det gick över ganska snabbt för när dörrarna är öppna så hör jag henne faktiskt. Inte hela tiden. Men jag hör att hon rör sig och jag hör hennes små ljud. :)

Så nu sover inte längre Freja hos sin mamma och pappa utan i sitt alldeles egna rum. Galet!

En busig flicka strax innan läggdags. Vi hade en jättemysig stund tillsammans med Pappan och Malin. Massa bus och skratt. :)


Just nu

Vi laddar inför dagens simlektion. Idag ska gudfar Andreas vara med och bada.

Dags att hoppa in i duschen. :)


Tapasmeny

Precis lagom för 6 personer.
Det räcker nog med 750g kyckling. Vi fick ganska många spett över. Men dom är goda dagen efter också. :)

Kycklingspett
1kg kycklingfile. 1/4 kycklingfilé per spett, marinerade i köpt allroundmarinad uppiffad med lite honung och salt & peppar. Grillade i ugnen.

Dip med vitlök, örter och citron
Vanlig creme fraiche-dip med färsk vitlök, basilika, persilja och citronskal.

Quesadillas
Med riven cheddar och finhackad inlagd jalapenos. Plus en utan jalapenos.

Bruschetta med 2 toppingar
Ugnsrostad ljus baguette med olivolja och vitlök

Tomattopping gjord på 4 tomater, 1 vitlöksklyfta, olivolja, ½ kruka basilika, salt och svartpeppar
Svamptopping gjord på 6 små portobello, persilja och hyvlad parmesan.

Cris-cut potatis
Färdigköpta ur frysdisken.

Frukt
Melon och apelsin

Ost
Brie och gruyere i tärningar

Charkuterier
Parmaskinka och salami. 3 skivor skinka/person och 2 skivor salami/person

Olliver

Jag tror det här var allt. Väldigt gott. Nästa gång testar vi något nytt. :)


Helgen

Jag tog inte ett enda kort i lördags. Inte ens på maten. Det är ovanligt!

Helgen var iaf helt perfekt! Kunde inte blivit bättre. Om man bortser från att jag var hängig och förkyld. Men sällskapet, maten, renoveringen, underhållningen, ja allt annat var perfekt. :)

I lördags kom pappa ner och fixade Frejas rum. Det blev så himla fint. Vilken skillnad. Det var ändå inget fel på det innan. Vi gjorde ju iordning rummet när vi flyttade in. Gjorde grundarbetet och målade väggarna vita. Men nu är det superfint. Fondtapeten är helt underbar och det börjar se ut som ett rum där en liten flicka kan trivas. Bild väntar jag med tills det är färdigt. Svärmor håller på och syr gardin och idag ska vi flytta in sängen.
Så här såg det ut när vi började röja på morgonen.



På kvällen var det äntligen dags för tjejvkällen. Maten blev jättebra. Vi hade verkligen lcykats sätta ihop något riktigt bra. Lägger in "menyn" i ett eget inlägg. Kan vara bra att komma ihåg till en annan gång. :)
Engagemanget under Mello var helt oslagbart. Som det hejades. Alla var nog överens om att Loreen var en värdig vinnare trots att jag hejade lite extra på Danny. Han har något speciellt den killen. Fick massa fina presenter. Men det bästa av allt var att vi träffades. Man uppskattar det så himla mycket efter att man fått barn. Skönt att prata med andra som har ett liv som inte består av bajsblöjor och gröt.

Jag gjorde ju cupcakes till efterrätt och även om de inte blev riktigt så fina som jag planerat så smakade som smaskens. Chokladcupcakes fyllda med mintchokladmousse toppade med vit chokladfrosting. Smaskens!!! Frostingen hade jag kunnat äta med sked. Den är galet god. Och den enklaste av dom alla. Perfekt för småbarnsmammor.

Och den har jag faktidkt på bild. :)



Söndagen påbörjades med pannkaksfrukost. Börjar bli en vana nu. Bra start på dagen.
Sen blev det en promenad i solen och sen soffhäng och söndagsmiddag hemma hos Malin och Mattias.

Som sagt. En perfekt helg.

 


En typisk morgon...

... ser ut så här.

Mamman planerar påskbrunch och läser tapasrecept och Freja äter på en tvättsvamp på lekmattan.


Frukostbordet

Det här är helt klart en av de bästa stunderna på dagen. Vi sitter vid frukostbordet och är nästan färdiga. Freja äter macka och jag dricker mitt te. Vi har hela dagen framför oss. :)

När jag sitter här funderar jag ofta massor. Vad ska vi göra idag? Vad har vi planerat i veckan? Vad ska vi äta ikväll? Vad ska vi äta till helgen? Vad ska jag laga till påsk? Ska jag kanske planera en picknick? Vad ska vi bjuda på när Freja fyller? Herregud, fyller Freja snart år? Hur ska inbjudningskorten se ut?

Tankar i massor helt enkelt!

Idag har vi iaf inga planer. Solen skiner så det blir säkert lunch nere på framsidan senare. Imorgon är det dags för simning igen och på fredag är det rytmik och till helgen ska nog Frejs premiärsova i sitt nya rum. Det blir tuffare för hennes mamma än för någon annan. Dags att klippa navelsträngen.


Just nu

Vi har precis ätit lunch ute i solen. Äntligen är våren här på riktigt. :D


9 månader

Freja 9 månader

Vikt: ?
Längd: ?

Nästa kontroll på BVC är när hon blir 10 månader så vi får vänta tills dess på längd och vikt. :)

Freja kan: hasa sig bakåt. Halleluja. Barnet förflyttar sig! Hon försöker mer och mer att ta sig dit hon vill. Och framför allt så vill hon. Framsteg! Nu hasar hon sig bakåt på mage. Hon vrider sig, som visarna på en klocka, både när hon ligger på mage och när hon sitter.

Freja äter: fortfarande på samma sätt. Det funkar så himla bra så jag vill inte ändra något. Funderar på att börja ge henne mat på kvällen också och ta bort kvällsgröten. Hon äter mer och mer själv också. Inte maten än. Men frukt i bitar, macka, pannkaka och annat smått.

Freja sover
: precis lika bra som förut. Nu får hon ingen flaska på morgonen längre. Utan hon sover till 7 ungefär och sen myser vi i sängen tills det är dags för frukost vid 8. Det är väldigt sällsynt att hon vaknar på nätterna. Förutom den senaste veckan, men vi har kämpat med en snorig näsa och hosta så det är inte så konstigt.  

Freja tycker om: kiwi och pannkakor. Det är de stora favoriterna just nu. Favoritleksaken för tillfället är den stora snigeln, speciellt snöret. Hon tycker det är jätte roligt att sitta och bläddra i sina böcker och pusselmattan är väldigt rolig att plocka isär. Hon har dessutom börjat fatta tittut mer och mer. Om någon sitter en bit ifrån henne med någon/något emellan så böjer hon på huvudet och kikar fram och ler. Sen byter hon håll och kikar fram från andra sidan istället. Så sött.

Freja tycker inte om: att bli torkad runt munnen är fortfarande det värsta som finns enligt Freja. Och att torka nsäan är precis lika tråkigt. Det är alltid lika svårt att komma på något som hon inte tycker om, för det mesta är roligt enligt lilltjejen.

Freja har: 4 tänder!!! Hör och häpna. De kom på 2 veckor dessutom. Och den femte kommer vilken dag som helst. Hon har dessutom fått eget rum. Hon har inte sovit där än men det har hon nog gjort innan veckan är slut. Klädmässig är det stlk 74 som passar bäst just nu. 68 funkar fin fint också men 62 är kört.

Bara en månad kvar till nästa sammanfattning. :)


Vilken skitmorgon!

Jag vaknar med huvudvärk och Freja vaknar gnällig. Så går det när man vaknar tidigare än vanligt, fortfarande är trött men vägrar sova vidare. Då blir man gnällig.

Och huvudvärk plus gnäll betyder grinig mamma!

Nu är vi iaf uppe efter 1,5 timme i sängen. Jag behövde varenda sekund som jag kunde hålla ögonen stängda. Sömnen kan kvitta. Jag behöver blunda. Jag blir så himla ljuskänslig. Då idag blir det nerdragna persienner och bara några få tända lampor.

Den här förkylningen tar kål på mig. Täppt i näsan, rinnsnuva, slemhosta och huvudvärk. Igårkväll låg jag döende i soffan hela kvällen. Jag var slut. Hade inte ett uns av energi över. Somnade mitt i Karatefylla. Och det är inte vanligt numera att jag somnar i soffan.

Ska ta ett par Alvedon till frukost och hoppas det blir bättre!


Måndag

En rapport om hur helgen har varit kommer senare idag. Nu på förmiddagen hinner jag inte.

Nu sitter vi vid frukostbordet och latar oss en stund innan vi ska sätta fart. Ska strax hoppa in i duschen båda två och vid halv 12 ska vi traska iväg till bussen. Freja ska på återbesök hos sjukgymnasten så vi ska till Varbergs sjukhus. Samuel brukar ju följa med så vi åker bil men eftersom han var hemma så mycket förra veckan så bestämde jag och Freja oss för att klara oss själva.

Mitt största problem idag är hur jag ska göra med Frejas lunch. Hon kommer vilja ha mat precis när vi är färdiga hos sjukgymnasten. Inte helt lätt att försöka servera lunch då. Jag har funderat på detta hela kvällen igår och hela morgonen idag. Ska jag ta med mig och hoppas att jag hittar en micro? Ska jag flytta runt måltiderna så hon får flaska istället? Snacka om i-landsproblem. Jag har iaf bestämt mig för att steka ett par pannkakor och ta med mig. En pannkaka och en kiwi klarar hon sig nog ganska länge på. Så har jag flaska med i skötväskan för säkerhetsskull.

Så himla tråkigt att åka till Varberg bara för ett supersnabbt besök på sjukhuset. Det har aldrig tagit mer än en kvart när vi varit där innan. Tänkte först att vi skulle stannat kvar i Varberg och kikat lite i stan coh tagit en fika med någon. Men tant Malin slutar ju inte förän 16 så det blir alldeles för många timmar att fördriva. Så det blir nog så att vi tar en promenad ner till stan från sjukhuset, kikar på tyg till gardinen till Frejas rum och kanske tar en sväng på h&m innan vi tar tåget hem. Det får bli bra.

Nehe... dags att duscha!

Och där kom den fjärde...

Efter en närmare titt i munnen så upptäckte jag faktiskt den fjärde tanden också. Höger framtanden där nere har också tittat fram. En liten liten spets men igenom är den. Herregud. 4 tänder på två veckor.


Tredje tanden.

Idag hittade jag en liten tand till. Nu jäklar kommer dom på löpande band. Tanden bredvid den högra framtanden i överkäken. Och då såklart inte den andra framtanden. Freja har inte riktigt fattat vilken ordning tänderna ska komma. Hör kommer dom lite hux flux.

Den andra framtanden i överkäken spricker dessutom igenom vilken dag som helst. :)


Övrerskottsenergi

Rastlös? Jag? Nej då!

Efter middagen hade jag alldeles för mycket energi över och eftersom jag inte vill förbereda någon mat innan jag är 100% smittfri så fick det bli en sats sugarpaste. Helt onödigt egentligen. För den ska helst vila några dagar innan man använder den och dessutom så tvivlar jag på att jag kommer hinna göra det jag tänkte med den imorgon eftersom jag har mat att fixa då.

Men när disken var fixad så gick det av bara farten.

Jag färgade en del av sen svart (eller snarare mörkgrå). Fast jag tror det hade varit bättre att färga den efter att pasten fått vila. Den blev lite blöt av färgen, trots att det var pastafärg, så jag är lite orolig att den blir torr av allt florsocker jag gick använda för att sen skulle bli hanterbar.

Vi får se imorgon helt enkelt.

Nu ska vi strax mysa ner oss i soffan och kolla på film. In Time blir det nog. Freja ska bara somna. Hon ligger där inne och jag-vill-inte-sova-måste-hålla-mig-vaken-pratar.


Orange kycklinggryta

Jag ligger efter med mina barnmatsrecept. Har flera på lager som jag borde skriva ner. Här kommer iaf det senaste.

1 kycklingfilé, ca 300g

3 ekologiska morätter, ca 250g
1 stor sötpotatis, ca 300g
½ gul lök
1 vitlöksklyfta

2msk creme fraiche
riven parmesanost
svartpeppar

Kyckling och grönsaker kokas i separata kastruller tills allt är färdigt.
Mixa med kokspadet från grönsakerna till lagom konsistens. Just den här gången gick allt spad åt.
Blanda med creme fraiche, parmesan och svartpeppar efter smak.

Den här gången mixade jag maten lite grövre och det gick hem hos lillstumpan. Det kan jag förstå för den var väldigt god. Så god att jag borde laga något likande till oss. Som jag inte purear så klart. ;)


Krypträningen

Freja har verkligen börjar komma igång med krypträningen nu. Eller man kan inte kalla det att krypa än men hon förflyttar sig faktiskt. Inte långt och inte fort. Men medvetet. Det är ett stoooort framsteg. Lägger man henne på mage nu så ligger hon inte still längre. Hon vrider sig och backar. Duktiga tjejen. Skönt att det händer något. :)

Märks det att jag är uttråkad? Jag bombar bloggen med inlägg. Jag mår bra men orkar ingenting då då hamnar energin här istället. :) Fast nu ska jag hå och göra mig två rostade mackor och skriva inköpslistan inför morgondagen. Har ju inte kunnat förbereda något idag som det var tänkt. Vill ju inte smitta mina vänner...

Ska bara lägga in ett kort först. Så hör mysigt hade vi det för en stund sen. Freja somnade på mig efter sin flaska. Det är väldigt ovanligt. De var så mysigt att jag lät henne ligga kvar i typ 20 minuter innan jag bar in henne i sängen. Jag har saknat henne ny när jag varit sjuk. Min älskling. <3

En sliten mamma och en trött dotter!


Världens bästa dotter

Jag tycker så synd om min lilla bebis. Hon är så himla förkyld. Hostar och nyser och den lilla näsan rinner konstant. Stackarn. Hon ser verkligen förkyld ut också. Röd runt ögonen och på näsan. Jag vill bara göra något för att hon ska må bättre. Men jag är helt hjälplös. Så jag torkar den snoriga näsan, serverar massa god frukt och gosar upp oss i soffan och hoppas att hon mår lite bättre.

Imorgon kommer iaf Frejas morfar hit och tapetserar hennes rum. Så förhoppningsvis sover hon där inne för första gången på söndag. Vi ska bara hinna piffa lite först. Det kommer bli så himla fint. Ska be svärmor sy en gardin också. En cerise hissgardin tror jag. Plus att vi ska köpa en mörkläggningsgardin så hon slipper vakna av solen.

Jag mår för övrigt bättre. Känner ingenting i magen idag i kan äta precis som vanligt. Men jag är så himla matt fortfarande. Blir yr när jag är uppe för länge. Tur att Freja är världens nästa bebis. Trots att hon verkar dunderförkyld så är hon precis lila glad och snäll som vanligt. Mammas älskling.


Lördagens tårta

Jag trodde aldrig jag skulle skriva ett sånt här inlägg. Men på begäran från min enda(?) läsare så kommer äntligen ett inlägg om tårtan. :)

Der blev vanliga vaniljbottnar fyllda med hallonmousse och mörk chokladmousse. Jag täckte tårtan med vit chokladsmörkräm och vit marsipan och ringlade mörk choklad över. Mer dekoration hade jag inte tid med. Jag hade färskost i båda mousserna och smörkrämen för att det inte skulle bli för mastigt.

Slutresultaten var klart godkänt. Bottnarna var lite tjocka för min smak och nästa gång gör jag en av fyllningarna lite luftigare. Övning ger färdighet. Mousserna var extremt goda helt solo och hade utan problem funkat som efterrätt vilken dag som helst.

Bilden är väldigt orättvis och dålig. Men det är den enda jag har.


Den vidriga magsjukan

Blä blä blä!!!

Jag har dragit på mig den hemskaste av hemska sjukdomar. Den hemskaste av vardagliga sjukdomar iaf. Den vidriga magsjukan! Det verkar vara lindrigt den här gången. Men ändå...

Det började igår på dagen. Jag kände mig allmänt vissen och febrig och illamående. Jag känner mig aldrig febrig annars. Kan knappt komma ihåg när jag hade feber senast. Det höll iaf i sug hela kvällen och efter Greys vid elva satte set igång. Kräktes ordentligt en gång och stupade i säng med kläder på. Orkade inte göra någonting alls. Vaknade ett par gånger i timmen och hade så jäkla ont i magen och fick gå upp och spy en gång till. Sen var det färdigt med det. Idag har jag fått behålla allt jag ätit. Men jag har varit helt slut och helt orkeslös. Har inte kunnat lyfta Freja alls. Tack och lov har S varit hemma med oss. Så jag har kunnat bila hela dagen.

Nog om det otrevliga....

Ikväll blir det kanske film-mys. Får se vad vi orkar. S är inne och lägger Freja nu. Funderar på att se In time med Justin Timberlake.

Imorgon får vi tyvärr hoppa över rytmiken, eftersom Frejas dumma mamma fortfarande smittar, så vi får roa oss på hemmaplan istället. S ska ju jobba om jag mår bra och som det känns nu så får jag nog släppa iväg honom. Fast det känns ganska överväldigande eftersom jag fortfarande känner mig så matt. Får se imorgon helt enkelt. Om jag orkar ska jag försöka röja upp lite i hennes blivande rum inför tapetseringen. Men bara om jag orkar..


Hemska trötthet

Jag har varit så himla trött den senaste tiden. Helt utan anledning. Jag får sova på nätterna. Jag äter ordentligt på dagarna. Men ändå är jag helt slut. Det har varit så ett par veckor. Jag är verkligen inte en person som brukar sova på dagarna. Jag gillar inte att gå miste om tiden plus att jag oftast är tröttare när jag vaknar än innan. Men idag har jag stora problem med att hålla ögonen öppna. Trots att jag tittar på Alcazar, som jag faktiskt vill se. Hade jag inte vetat bättre att jag trott att jag var gravid. ;) Kanske borde testa att äta några av mina hemska järntabletter. Det kanske är järn som saknas.

Nu ska jag iaf försöka rycka upp mig. Freja har sovit i 2 timmar så hon lär vakna när som helst så det är ingen ide att slumra till.

Får väl ta tag i tvätten istället. Jippi!


Vilken födelsedag

Det kunde inte blivit bättre. Min 26e eller... hmpfr... 22dra födelsedag blev helt perfekt. Fick en mysig stund med en glad liten flicka på morgonen, lyxig frukost a la Malin på tåget och strålande väder. Bra start eller? Ja!

Vi var på Asia strax innan 9 och efter en obligatorisk, och underbar, tvagning med scrub parkerade vi i bastuoasen och därifrån gick vi inte förrän 1,5 timme senare. Först lågtempererad torrbastu, sen brännande het torrbastu, saltbastu och ett snabbt besök i ångbastun (den tråkigaste av dom alla. Vem vill sitta i en helt rak plaststol? inte alls bekvämt.) och däremellan ett par dopp i kallkaret. Underbart. I love it!

Vid 11 smet Malin iväg för att få sin behandlig och jag parkerade i deras hängmattor, med utsikt över fästningen och havet, med en bok. Där låg jag tills det var min tur att bli knådad kl. 12.

Sen lunch nere i restaurangen. Lammrostbiff med couscous-sallad och tzatziki och en liten cheesecake till efterrätt och så klart kaffe.

Efter lunch var det dags att hoppa i plurret. först vitalitetspoolen med alla massagestationer och sen den varma grunda poolen. Sen saknade vi bastun så vi gick tillbaka dit. Tur vi älskar att basta lika mycket båda två. :)

Det var helt perfekt att vara där en tisdag. Det var nästan tomt. På förmiddagen satt vi helt själva i hela bastuoasen och på eftermiddagen hade vi hela vitalitetspoolen för oss själva. Ja, faktiskt den varma japanska poolen också. Det kom någon annan gäst lite då och då. Men i det stora hela var vi helt själva. Perfekt för två pratglada tjejer. :)

På tåget hem fick jag skumpa och jordgubbar av min underbara Malin. Hon tänker då på allt. Hon vet hur man skämmer bort ett födelsedagsbarn.



Hemma blev det thai och MAAAAAASSA Freja-gos! Hon hade haft en jättebra dag med sin pappa och skött sig exemplariskt. Ätit och sovit precis som hon ska.

Nu har jag och Malin bestämt att vi ska sluta köpa födelsedagspresenter till varandra och gå på spa istället. :D

Idag blir det lugnt. Freja är super-snorig. Jag misstänker att det är någon ny tand på g. Man ser att det är flera stycken som försöker ta sig igenom. Vi blev däremot precis bjudna på lunch hemma hos Klaesson. Mycket trevlig. Får försöka få Freja i säng i tid så hon hinner sova färdigt innan vi ska dit bara. Men det ska nog inte bli några problem, hon har gnuggat sig i ögonen sen hon vaknade.


Snart...

Väskan står packad i hallen, benen är rakade och jag har krupit ner i sängen. Nu är det inte många timmar kvar. Jag längtar. Det ska bli skönt med egentid. Det ska bli skönt med riktig avkoppling. Det ska bli skönt med varma bastubad. Det ska bli skönt att få kvalitetstid med Malin. Det ska bli skönt helt enkelt. Men jag är fortfarande lite orolig för hur jag ska klara av att vara ifrån Frejsan en hel dag. En hel dag! Jag som har varit borta max 4 timmar vaken tid förut. Men det ska nog gå bra. Hon kommer ha det så himla roligt med sin pappa. Det är jag alldeles säker på.:)

Jag har iaf förklarat för henne nu ikväll att jag inte är hemma imorgon men att jag kommer hem på kvällen. Känns bättre för mig även om hon antagligen inte förstår vad jag säger.

På onsdag ska jag försöka skriva in lite barnmatsrecept. Jag ligger efter med tre rätter. Jag kämpar lite med att hitta på något bra med lite grövre konsistens. Inte helt lätt..,

Äsch! Nu ska jag släppa allt sånt och krypa ner bredvid min underbara man och mysa lite innan han somnar. <3


Hektisk vecka. Underbar vecka.

Vilken vecka vi har framför oss!

Imorgon ska jag fira min födelsedag tillsammans med världens bästa Malin på Asia Spa. Vi har lyxat till det med en heldag med en helkroppsmassage. Mysigt värre. Så imorgon ska vi bada, basta, relaxa och knådas. Underbart! Pappa Samuel ska vara hemma med lilla Freja en hel dag för första gången helt själv. Det klarar dom galant. Jag är inte ett dugg orolig. Mest för att jag ska längta ihjäl mig efter min bebis. Herregud jag kommer springa hem från tåget på kvällen. ;) På kvällen blir det thai. Vem orkar laga mat efter en hel dags avkoppling?

På lördag ska det firas igen. Melodifestivalkväll med bästa tjejerna. Angela, Bevvan och Lina och Malin så klart. Plus att Mari, Malin syster, nog skulle hänga med också. Kan inte komma några bättre människor att fira min födelsedag med. :) Vi firar med tapas, melodifestival, drinkar och massa fniss. Hoppas jag. Ska iaf bli otrolig roligt. Lite extra kul att du kommer, Lina! Det var för länge sen!

I helgen kommer dessutom Frejas morfar ner och ska tapetsera hennes rum. Det är dags för henne att flytta in där nu. Stora tjejer behöver ju inte sova inne hos mamma och pappa. Vart tar tiden vägen?

Så innan helgen har vi en del att göra. Extrarummet ska röjas ut, maten ska förberedas och vi ska dessutom på babysim och rytmik. En hektisk vecka för att vara mig. Jag är fantastiskt bra på att inte planera in saker annars.

Idag rivstartar vi med.... ingenting. Haha! Solen skiner så jag ska strax sätta Freja i vagnen och gå ut en sväng. Man får passa på. Svänger nog förbi coop och köper lite gelatinpulver och florsocker. Tänkte prova på att göra egen sugarpaste. Vad jag ska ha den till avslöjar jag inte än.

So long friends!

Gårdagen

Gårdagen var toppen. Intensiv men jättemysig. Det var fullt upp hela dagen och det var folk här hela dagen. Just the way I like it. :)

Förmiddagen gick åt till städning och matlagning. Freja är såå otroligt snäll. Hon lät sina föräldrar fixa och roade sig själv så länge. Älskade barn. Sen kom alla vid 1 och efter kaffe, lunch, kaffe och tårta så åkte boråsarna hem. På kvällen blev det tacos med gänget och sen Melodifestivalen.

Vi avslutade tillsammans med M&M med frågesport, Uno och gaaalet mycket skratt. Kan man ha bättre vänner?


Andra tanden

Idag hittade vi tand nummer 2.
Hon sparar inte på krutet den för Freja. Nu har hon kommit igång. Två tänder på mindre än en vecka. Och utan gnäll. Fantastiskt. Det enda som hi har märkt är att hon dreglar som en boxer och kliar dig extra mycket i öronen. Speciellt örat på samma sida som tanden kommer verkar det som.

Den här gången var det vänster framtand i underkäken. Hon är lite sida min lilla tjej. Höger uppe och sen vänster nere. ;)

Min underbara bebis börjar bli stor.


Vilket väder!

Nu är vi nyss hemkomna efter rytmik, fika och en snabb shoppingrunda. Nu ska jag ta fram tårtbotten ur frysen och göra första fyllningen innan lilla damen ska ha lunch. Efter lunch ska vi göra resten av tårtan, städa, marinera kyckling och dessutom förbereda för ikväll. Det blir så klart grillat. Något annat är inte acceptabelt.

Med så mycket på att-göra-listan är det tur att solen skiner så man får lite extra energi.

Jag ska bara låta Freja leka färdigt på skötbordet först. Det är enda stället hon faktiskt vrider lite på sig. ;)


Hoppa från kanten

Nu är vi äntligen hemma. Det är väldigt roligt att bada men det tar på krafterna. Både mina och Frejas. Hon ligger och sover nu och jag ligger utslagen i soffan.

Det var en väldigt aktiv liten bebis jag badade med idag. Hon plaskade och sparkade som en galning. Det har hon aldrig gjort innan. Hon tyckte det var jätte roligt. Idag fick hon prova på att hoppa från kanten för första gången. Hon var så duktig. Jag behövde bara hålla henne i händerna en gång sen kastade hon sig mot mig helt själv och tyckte inte det var alls otäckt att hamna under ytan. Hon är som sin mamma. En riktig fisk. :)


Sovmorgon

Idag var vi busiga och tog en extra liten sovmorgon. Freja vaknade som vanligt strax efter 7 men var fortfarande trött. Inte så konstigt när hon somnade efter 22 igår. Så jag la över henne bredvid mig och klappade lite på henne så somnade vi om och sov nästan en timme till. Väldigt mysigt.

Idag ska vi som sagt gå och simma. Det ska bli jätte roligt. Jag längtar verkligen. Perfekt med sovmorgon idag. Då sover F lite senare på fm och är piggare på simningen. :) Det ska bli lite extra roligt eftersom vi missade 3 lektioner på rad. Så himla typiskt. Första missade vi för att jag helt enkelt inte hann, jag hade för mkt att fixa när vi skulle åka till Borås. Andra gången var Freja lite krasslig och jag vågade inte chansa eftersom hon blev så himla sjuk sist vi chansade. Och tredje gången var hon SJUK. Det var mitt i den veckan när hon vaknade i panik på natten pga hostan. Så idag ska det bli superkul! Tror att vi har missar väldigt mycket bara. Men det fixar sig nog. Vi får ställa i oss nära ledaren. :)

Tjing!


RSS 2.0