Barnloppis

Idag var vi på barnloppis på förmiddagen. Det var lite smått kaotiskt och folk och grejer överallt. Plus att det var precis när det var dags för Freja att sova så hon var lite smågnällig. Men lite fyndade vi allt. En jacka, två par mjukisar, en jeansklänning, en solhatt och en tunn vårmössa. Och allt för ynka 80kr. Me like! Det blir definitivt ett besök där till hösten också. Perfekt att fynda massa kläder att ha på dagis.

Herregud. Dagis?

Vi har dessutom hunnit med 85 årskalas hos Samuels farmor och nu är vi hos familjen Klaesson. Freja sover och vi andra väntar på mat. Grillen är tänd och potatissalladen är nästan färdig.

Ikväll ska jag och min underbara man försöka hinna med att gosa ner oss i soffan och se en film. Vi behöver verkligen lite kvalitetstid!


Spontana cupcakes

Spontana fikagäster innebär spontana cupcakes. Jag rotade i kyl och frys och lyckades plocka ihop citroncupcakes med chokladfrosting. De blev riktigt goda faktiskt.

Citroncupcaksen fanns färdiga i frysen och frostingen rörde jag ihop på 50g mörk choklad och 70g mjölkchoklad och lika mycket crème cheese.

Jag testade att spritsa frostingen som rosor och jag blev galet nöjd. Så himla fint. Sen dekorerade jag med sockerpärlor och ett litet sockerhjärta för att dölja slutet på spritsningen.

Goda och fina. Trots att jag var lite slarvig när jag spritsade. Så nästa gång blir de ännu finare. :)


Fullspäckat schema

Idag har vi fullt upp. Vi har redan hunnit med ett snappbesök på jobbet, rytmik och lek på öppna förskolan, ett besök hos juveleraren för lite råd angående storlek på ringen jag fick av S och nu sitter vi på bussen mot Läjet.

Så nu ska vi spendera eftermiddagen i husvagnen hos mamma och pappa. Sen tar vi bussen/tåget hem vid 3-tiden och medan Freja tar sin eftermiddags nap ska mamman göra sig fin för sen ska vi ut och äta ikväll. 3-rätters på stans bästa restaurang. Lyx! Freja får umgås med sin farmor så länge. Vi ska för första gången vara borta när hon ska lägga sig. Annars brukar vi alltid gå hem till läggdags. Så det är en stor dag idag för den här kontrollerande mamman. Önska mig lycka till!


Bulgurotto

Dags för en ny minnesanteckning när det gäller mat. Igår testade jag något nytt - bulgurotto. Konstigt namn men väldigt gott. Det är helt enkelt bulgor som man kokar på ungefär samma sätt som risotto. Det blir inte riktigt lika krämigt som risotto men väldigt gott och ett nyttigare alternativ. Perfekt för mig som ÄLSKAR risotto.

And here it comes:


4dl bulgur
ca 11-12dl kycklingbuljong (vatten + 2 fond du chef kyckling)
ca 10cm purjolök
riven parmesanost


Fräs finhackad purjolök i olivolja i en kastrull.
Häll i bulgur och ca hälften av buljongen. (Man behöver inte tillsätta buljongen i lika små mängder som med vanlig risotto.)
Låt vätskan koka in och fortsätt häll på buljong tills bulguren är mjuk och "otton" är krämig. Tänk på att låta den vara lite blötare än man vill ha den. Det tarca 10 minuter. (min bulgur har koktid på 8 minuter)
Lägg i den rivna osten och vips så är det klart.


Jag piffade dessutom upp det genom att steka lite champinjoner med vitlök som jag rörde ner i bulgurotton strax innan den var färdig. Mycket gott.

Vi åt det tillsammans med ostgratinerade kycklingfiléer och en vanlig sallad.


Tidig morgon

Idag är vi vakna tidigare än vanligt. S kom in med Freja redan innan han gick till jobbet, alltså innan 7. Det är jag inte van vid. Hon har inte vaknat innan 8 på hela veckan. Så för att jag ska få dra mig en stund har vi gosat ner oss i sängen och satt på Disney Junior. Mys! Då slipper jag ha någon som drar mig i håret och nyper mig i ansiktet. ;)


Shopping i regnet

Det blev en liten promenad trots regnet. Men det berodde mest på att jag inte insåg att det regnade förrän vi var utanför dörren. Jag HATAR att bli blöt om fötterna så jag brukar hålla mig inne när det regnar annars.

Jag slog iaf slag i saken och köpte underläggstallrikarna jag hittade på Önska i helgen. Har velat ha såna länge men aldrig hittat några. Jättefina lilametallic. Me like!

Sen tittade vi in på barnbutiken som ligger bredvid också. Herregud vad mycket fint. Föll pladask för en liten trappstege. Jag vet inte riktigt när jag skulle behöva den men fin var den. Hittade iaf supersöta krokar och en kruka som hade fått följa med hem OM det hade funnits någon personal på plats. Väntade länge och gick omkring och till slut tröttnade jag, lämnade sakerna på disken och gick. Man ska väl inte behöva leta efter personal?

Men jag är nöjd med shoppingrundan ändå. :)


Dagens lunch

Jag är lite av ett couscous-freak! Jag älskar couscous och kan utan problem äta det direkt ur kastrullen med lite salt. Det passar ganska bra när man ska försöka hitta på någorlunda nyttiga och gärna snabba lunchrätter på vardagarna.

Idag var iaf en sån dag när jag plockar fram Frebaco-kartongen ur skafferiet. Idag blev det något så oooootroligt inspirerande som stekt couscous med kryddkorv och ärtor. Låter kanske inget vidare, but i like it. :)

Freja gick på samma tema och åt lax och aubergineragu med just couscous.

Så nu är både mamma och dotter mätta. Nu blir det fruktefterrätt och sen ska vi kanske iväg på en liten shoppingtur om vi orkar.


Typiskt typiskt typiskt!

Det är så himla typiskt.

Jag bestämde mig redan förra veckan, ganska motvilligt ska tilläggas, att jag skulle försöka äta lite nyttigare från och med måndag - alltså igår. Jag var extremt omotiverad och trodde inte på mig själv för fem öre. Men på något sätt lyckades jag hitta lite motivation och lite inspiration och rivstartade måndagen med en frukost som innehölll vääääldigt lite kolhydrater. Jag fuskade faktiskt lite och hade i några flingor i filen.

Men nu till det typiska....

Jag är sjuk!!! Freja blev förkyld i slutet av förra veckan och nu har hon lyckats smitta mig. Jag orkar ingenting. Minsta lilla ansträngning gör att jag blir alldeles matt i hela kroppen. Hur motiverande är det då att ställa sig att laga lunch? Och nyttig lunch dessutom. Det kräver trots allt lite mer tankeverksamhet. Så idag spräckte jag dieten totalt och klämde i mig 4 rostade mackor till lunch. Nyttigt? Nää inte direkt. Men så är det. Livet är hårt.

Imorgon blir det nya tag iaf.

Jag lyckades däremot hålla gårdagens grillmiddag riktigt nyttig. Det fick bli grillad sötpotatis till kycklingspetten. MUMS säger jag bara. Vilka smakkombinationer jag lyckades slänga ihop. Mhm! Kan nog bli en repris på det nästa helg när det blir grillkväll här med goda vänner. Fast jag får nog lägga till lite mer. Det gäller att slå på stort när man har chansen. :)

Freja ålar omkring på golvet i vanlig ordning. Idag med en hammare i handen som hon ska testa och slå i allt. Jätte roligt tycker Freja, mindre roligt tycker Frejas mamma. Men jag låter henne hållas. Än så länge har hon inte hittat något ömtåligt att slå på. Mest golv, väggar och en och annan dörrkarm.

Jag ska slänga på ett avsnitt av Grimm nu tänkte jag innan Unga mödrar börjar på 5:an.


Klåfingrig

Åh vad tröttsamt!!!

Hade skrivit ett långt inlägg om helgen men Freja tyckte inte det skulle bli publicerat utan lyckades på något konstigt sätt genom att trycka på några knappar på vänster sida av tangentbordet ta bort allt och i samma veva öppna ett nytt inlägg i en ny flik i webbläsaren. Duktigt! Jag har inte en aning om hur hon gjorde.

Men det är väl sånt man får räkna med när man har en liten klåfingrig 10-månaderstjej som tar sig fram överallt numera.

Men nu orkar jag inte skriva ner allt igen. Det får bli senare. Nu ska jag roa min rastlösa dotter.

Hockeyglädje

Hockeyglädje är det ordet som beskriver gårdagen bäst. Är det ens ett ord? Äsch, skit samma. Igår var det i alla fall ett ord! Det var nervkittlande. Det var nagelbitande spännande. Jag var nära-till-tårar-engagerad. Och dom vann!!! Brynäs firar 100 år genom att vinna första SM-guldet sen 1999.
Underbart!

Idag försov vi oss till rytmiken. Jag vaknade halv 9 och orkade inte stressa iväg. Så vi är hemma och myser istället. Lika bra det för Freja har blivit lite snorig.

Ikväll ska S ut med firman och jag ska på personalfest på jobbet så Freja ska umgås med sin gudmor och Mattias ett par timmar. Jag aka bara dit och äta och umgås en snabbis. Tänkte tagit med mig Freja först men så erbjöd sig M att var här med henne.

Nu ska jag jaga efter min dotter. Hon har öppnat vitrinskåpet och river ut allt. Busunge!


Ur form

Jag är inte på topp idag heller.

Vaknade med samma envisa huvudvärk som igår. Känner mig allmänt seg. Var uppe hos en ledsen Freja ett par gånger vid 2 inatt också. Det hjälper så klart inte till. Men jag klagar verkligen inte. Det är första gången på flera veckor som hon vaknar på natten.

Jag har dessutom på mig mina "tjockis-jeans" och blev lite deppig när jag insåg att de inte ens är i närheten av så slappa som de var när jag ammade. Då ramlade dom ner så fort jag rörde på mig. Vågar nog inte ställa mig på någon våg den närmaste tiden... Det är nog dags att ta tag i det här igen. Jag kan inte skylla på att jag precis fått barn längre... Vart ska jag hitta motivationen då? Jag som lovade mig själv att inte gå upp igen när jag slutade amma. Det gick ju bra. Jag kan för tusan ha mina "tjockis-jeans"!!! SUCK!

Får försöka hitta på annat att baka än cupcakes och tårtor och kakor om jag ska bli av med någon cm runt mage innan sommaren drar igång på allvar. Kanske ska sätta en surdegsgrund idag?!

Nu sitter jag i Frejas rum och lyssnar på hennes precis-innan-jag-somnar-gnäll. Det är riktigt mysigt! När hon somnat ska jag ta ett snabbröj i lägenheten och packa simväskan sen ska jag ta en kopp kaffe och se det nya avsnittet av Revenge. ÄNTLIGEN! Jag har längtar i flera veckor! :)

Nu så.. Bebisen sover och Mamman ska ta tag i vardagen.


Godnatt!

Godnatt världen. Nu tar jag min huvudvärk och går och lägger mig. Jag hoppas verkligen inte det blommar ut för det känns som det är ett rejält migränanfall på gång. Och sånt har jag varken tid eller lust med...

Så jag hoppas på en bättre dag imorgon!


Lunchrast

Just idag när jag är ur form är Freja, så klart, på ett strålande humör och verkar ha huuuuur mycket energi som helst. Hon är överallt, petar, drar och biter på allting och pratar nära på oavbrutet. Jag klagar verkligen inte. Det hade varit tusen gånger värre att ta hand om en gnällig Freja men just idag hade kg föredragit en småslö bebis som hade varit nöjd med att sitta i soffan och pilla med sina leksaker.

Men jag tar ett par Alvedon, tar på mig leendet, rotar fram lite reservenergi och busar, kryper, gömmer mig och kittlas för glatta livet och hela lägenheten är full av bebisskratt. Kan man må dåligt då?

Nu har vi precis ätit lunch och fyllt på med ny energi och nu delar vi på ett päron till efterrätt. Eller nja... Freja äter ett päron och jag äter kantbitar som har lite för mycket skal.

När päronen är så här saftiga äter Freja stora bitar helt själv och ingen är så glad över det som Freja själv. :)


Just nu

Så här kan det se ut när man ska hämta en nyvaken bebis. :)


Irriterande huvudvärk

Idag vaknade jag med huvudvärk. En sån där irriterande nästan-huvudvärk som ligger som en hjälm runt huvudet. Jag har inte jätteont men den ligger där och trycker och stör. Typiskt en sån huvudvärk som gör mig på dåligt humör och mitt dåliga humör gör mig till en väldigt gnällig, kritiserande, petig och allmänt bitchig sambo. Så vi får hoppas att det går över tills i eftermiddag. För Samuels skull. ;)

Freja somnade precis och jag tänker inte lyfta ett finger medan hon sover. Möjligtvis sortera tvätten så jag kan starta en maskin när hon vaknar. Jag ska däremot släpa mig ut i köket och sätta på kaffe, klyfta en apelsin och ta fram en bit kanelsockerkaka. Sen parkerar jag i soffan med massa nya avsnitt. New girl, Smash och Private practice. Sen mår jag säkert bättre.

Hej så länge!


Bildbomb!

Gud vad dålig jag är på att skriva. Fy på mig!
Men jag har helt enkelt inte tid. Eller lust... :P

Så det får bli en snabb sammanfattning av de senaste dagarna. En bildchock helt enkelt.

Ska börja med att dokumentera för mig själv att det aldrig var någon fara med Freja efter att hon ramlade. Hon var sitt vanliga glada jag när hon vaknade igen. :)


I onsdags var Frejas morfar och morbror nere i husvagnen för att förbereda inför premiären på fredags. Jag och Frejade passade givetvis på och tog bussen till Läjet och hälsade på. Så nu är husvagnssäsongen påbörjad.




Den här bilden älskar jag. Den är sååå typiskt Freja. Man kan verkligen se hennes personlighet.




I fredags firade jag och S 5 år tillsammans så vi lyxade till det med plankstek med oxfilé och fläskfilé och massa familjemys. Freja passade på att klappa händerna för första gången och jag fångade det på bild. Suddiga och mörka bilder, men ändå. :)








I lördags var vi och grillade hemma hos familjen Klaesson. Vi fick dessutom bevittna dramatiken när brandkåren räddade en strandsatt katt uppe på taket. Händer sånt verkligen på riktigt? :)




F & M passade på att testa studsmattan.




Och till sist en bild från idag när F "hjälper" sin mamma att städa garderoberna. Snäll tjej det där. :)




Idag går jag i planeringstankar, när jag inte städar garderober. Jag hoppas att våra kära vänner L & P med sin lilla sötnos kan komma ner och hälsa på oss snart. Så jag går och funderar ut en, förhoppningsvis, grym grillmiddag som jag hoppas vi får bjuda dom på snart.

Nu får det bli ett avsnitt av Grimm innan det är dags för lunch och i eftermiddag får det nog bli en promenad i solen. Ner till Coop iaf.

Otäckt

Riktigt jäkla otäckt!

Idag har vi varit med om Frejas första olycka. Eller tja... jag vet inte om man kan kalla det olycka egentligen. Men hon ramlade och slog huvudet i golvet ganska ordentligt. Jag satt på golvet och hon stod framför mig och tappade balansen baklänges och jag hann inte fånga henne så hon slog bakhuvudet i golvet. Hua vad hemskt det var! Hon skrek hysteriskt. Det är väl iofs ett bra tecken. Det är värre om dom slår sig utan att skrika.

Men fy vad rädd jag blev. Tröstade henne och satte på Babblarna på TV:n. Men jag kunde verkligen inte släppa det. Hon verkade lite konstig. Satt hon spände överkroppen lixom. Så jag ringde 1177 som en riktig nervös förstagångsmamma borde. ;) Hon tyckte inte jag behövde oroa mig men att jag skulle hålla lite koll på henne. Gå in och peta lite på henne när hon sover så hon inte är medvetslös. Så jag går in precis hela tiden och peter på henne, klappar henne på ryggen, kittlar henne under fötterna och är allmänt jobbig mot stackaren. Men fy vad nervös jag är. Tänk om det har hänt något?!??

Nu har sovit sen 11.15 så hon har sovit lite längre än vad hon gör i vanliga fall. Men det är inte helt ovanligt att hon sover lite extra länge. Speciellt inte när hon vaknar tidigare än vanligt på morgonen, som hon gjorde idag. Men usch vad orolig jag blir. Löjlig känner jag mig också. Och extremt skyldig. Varför lät jag henne slå sig? Dumma mig!

Nä nu får jag gå in och peta lite på henne igen. Vaknar hon inte snart tänker jag väcka henne. Tar hellre en gnällig och trött bäbis än att sitta här och vara rädd att något har hänt...

10 månader

Vikt: 9520g
Längd: 70cm

Freja kan: massa nytt. Hon lägger sig ner på mage själv från sittande och förflyttar sig fortare och fortare för varje dag som går. Både framåt och bakåt. Och det går bara snabbare och snabbare. Hon står långa stunder helt själv och går mer och mer när man håller henne i händerna.
Hon vinkar när man säger "hej hej". En riktig drottningvink med en eller två händer. Hon gör världens sötaste pussljud och suger in kinderna så hon får en liten pussmun. En konstig pussmun, men ändå. ;)
Hon har dessutom lärt sig säga "P" ordentligt nu har hon sagt "Pappa" helt klockrent flera gånger. Även om det gärna blir papapapapapa istället. Precis som det gärna blir mammamama.

Freja kan inte: krypa. Hon hasar sig fortfarande. Men hon försöker ställa sig upp på knäna mer och mer.

Freja äter: nära på allt. Allt jag serverar verkar vara hur gott som helst. Fast den stora favoriten är pasta med broccoli och ostsås. Annars äter hon gärna frukt och älskar sina leverpastejmackor. Matrutinen är samma som förut. Har försökt ta bort eftermiddagsflaskan men hon sover mycket sämre då så vi fortsätter som förut.

Freja sover: precis som förut. Lite tidigare på förmiddagen bara. Oftast sover hon 11-12:30 och sen somnar hon någon gång mellan 16 och 17 och sover ungefär en timme. Vi lägger henne för natten 20:30-21 och sen sover hon till 7. Hon somnar nästan alltid själv i sin säng. Hon är så duktig den lilla tjejen.

Freja tycker om: att bada. Hon blir alldeles vild både hemma och i simhallen. Hon älskar verkligen vatten. Hon tycker det är väldigt roligt att få stå själv. Mott soffryggen, mot mamma eller pappa, mot soffbordet ja överallt egentligen. Gåstolen är fortfarande lika rolig och hennes mamma får fortfarande lika dåligt samvete när hon får vara i den. ;) Och en stor favorit är hennes tavlor med siffror och bokstäver som hon har i sitt rum. Varje gång hon vaknar, varje gång man går in i rummet och varje gång man sitter där inne och matar henne så söker sig blicken till tavlorna och leendet kommer med en gång.

Freja tycker inte om: att klä på sig. Det är pest och pina enligt Freja. Värst är mössan. Men varken jacka eller vanliga kläder är speciellt roliga. Det är faktiskt ganska tråkigt att lägga sig på skötbordet överhuvudtaget. Det blir lite gnäll varje gång. Men så fort hon får en socka eller en blöja eller något annat att pilla på så går det bra igen.

Freja har: 6 tänder och den sjunde är nästan nästan nästan ute. Hon har stk 74 fortfarande och 80 på vissa byxor. Nu är nästan alla bodys i 68 för små men vissa byxor funkar fortfarande. Hon börjar bli stor den här lilla damen.


Det var den här månadens sammanfattning. Har säkert missat en massa men det är det här jag kan komma på nu. Det har i alla fall hänt massor den här månaden. Det känns som hon blivit mer barn istället för bäbis. Det har säkert väldigt mycket att göra med att hon börjar förflytta sig. Hon blir verkligen mer självständig. Kan ta sig till sina leksaker själv och utforska allt som ligger på golvet. Det märks i alla fall att hon tycker det är himla roligt.

Tankeutsläpp

Fy vad dålig jag är på att skriva. Jag har ingen lust, ingen inspiration och ingen tid. Känns det som iaf.

Det är ju inte så att jag har fullt upp hela dagarna. Långt ifrån. Men jag orkar bara inte skriva. Jag skulle kunna skriva att Freja har lärt sig ta sig framåt eller att hon struntade i sin eftermiddagsvila idag och orkade hela kvällen ändå. Men jag orkar inte. ;)

Eller så skulle jag kunna knappa ner mina tankar angående Frejas mat. Hur vet man att hon får i sig tillräckligt med näring? Duger den magen jag gör till henne? Räcker det med ett mål lagad mat om dagen eller behöver hon två? Osv osv osv. Många tankar och en väldigt bra anledning att sätta sig med fingrarna på tangenterna och låga tankarna läcka ut.

Men gör jag det?
Vill jag det?
Nä!

Jag ligger hellre i soffan och tittar på New girl.
Jag ligger hellre på golvet och busar med Freja.
Jag bjuder hellre hem svärmor på kvällsmat.
Jag går hellre och lägger mig bredvid min snygga sambo medan han fortfarande är vaken.

Sådeså!

Fast...

Imorgon ska jag iaf försöka skriva ihop ett Freja-inlägg. Lilla fröken "fyller" faktiskt 10 månader imorgon. Och den senaste månaden har det hänt massor så det känns viktigt att dokumentera det. :)

Nu ska jag iaf sova. S har sovit länge redan.


Hockeynerver

Finalserien är igång och för en gångs skull har jag en riktig anledning att titta. Äntligen! Men herregud... Mina nerver är inte van vid det här. Jag har varit smånervös hela dagen. Och nu är det igång! Jag har parkerat i soffan tillsammans med Freja.

Efter första perioden kan man inte vara annat än nöjd. Inte m man är brynäsare iaf. :) 15-7 i skott men 0-2 i mål. Tack för det Svedberg!

Så nu väntar vi på andra perioden. Kom igen Brynäs!!!


Just nu

Jag älskar att sitta inne i Frejas rum när hon sover. Det är så himla mysigt att krypa upp i fåtöljen och bara lyssna när hon andas.

Jag smög precis in och satte mig och så klart började hon vakna till efter bara en minut. Men det är trots allt dags att vakna när klockan är 18 plus att hon ler sådär härligt som vara hon kan när hon får syn på mig. Det är kärlek.

Hon är kärlek!


Påsken 2012

Äntligen är påskhelgen över.
Äntligen är vardagen tillbaka.

Vi har haft en underbar påskhelg med massa god mat, trevligt sällskap och mängder av skratt. Men herregud vad jobbigt det har varit. Jag är helt slut. Så det är skönt att det är en vanlig tisdag idag och jag och Freja kan ta det lugnt och bara sköta om oss själva.

I fredags var vi som sagt i Varberg hela dagen och pappa S var ute i Halmstad med grabbarna. Och när han är ute så sover jag alltid dåligt. Om jag somnar överhuvudtaget innan han kommer hem så vaknar jag flera gånger i timmen bara för att kolla om han kommit hem. Så i lördags var jag trött och S var bakfull. Haha. Men jag lyckades faktiskt klämma in en timmes powernap i soffan när Freja sov.

Sen blev det bakis-lunch från Max och efter det började jag och M fixa inför kvällens middag. Gubbröra med räkor till förrätt, lammstek och rostade rotfrukter till huvudrätt och sega chokladrutor med frukt och grädde till efterrätt. Himla mumsigt blev det.

Lördagskvällen blev ovanligt lugn faktiskt. Vi avslutade med ett par omgångar Uno medan de nykära, Mari och Jakob, låg i soffan framför en film.

Påskdagen rivstartade vi med brunch och avslutade med grillat och spel. Och som vi skrattade. Vi testade ett nytt spel. "Utan tvekan". Jösses säger jag bara. Jag vet att man brukar säga det, men jag har nog aldrig skrattat så mycket i hela mitt liv. Och Samuel har nog aldrig skrattat så mycket när vi spelat spel. Och Klaesson skrattade så mycket att han helt tappade kontrollen så vi fick höra skratt vi aldrig hört förut. Helt fantastiskt. Sen gick S och K ut så jag sov givetvis dåligt.

Och därför blev det väääääääldigt lite gjort igår. Lunch från Torggrillen, flera filmer i soffan, många koppar kaffe och pizza till middag. Nyttigt? Njae! Men välbehövligt. Men jag lyckades iaf slänga ihop lite cupckaes till kaffet. Chokladcupcakes (med massa choklad i) och vit chokladfrosting.

Vilken roman det blev och helt utan bilder. Fy vad tråligt. Men nu är påsken 2012 dokumenterad iaf. :)

Långfredagen

Oj vad skönt det var att lägga sig i sängen!

Långfredagen har verkligen vari en lång dag. Poängpromenad (med pinsamt få rätt) i Åkulla på förmiddagen. Sen lunch, fika och middag hemma hos familjen Hansson. Freja fick träffa en liten tjej på 4,5månad. Det var lika spännande som vanligt. ;) Lill-tjejen sov bara totalt 1 timme på hela dagen och har ändå varit på jättebra humör. Hon är väl bra underbar. :) Men jag kan lova att hon somnade gott strax innan 21 när hon fick lägga sig i sin säng efter en hel dag full med äventyr.

Jag bestämde mig för att avsluta kvällen med den värsta huvudvärken, eller borde jag kalla det migränanfall, sen Freja föddes. Bilresan hem från Varberg var värre än bilresan till förlossningen. Jag mådde illa, jag var yr, nacken värkte, det tryckte i öronen plus att Freja inte alls ville åka bil. Jippi! Tack och lov för Malin. Hon tog hand om F när vi väl var hemma. Bytte till pyjamas, fixade flaskan, matade och bäddade ner henne. Så kunde jag vanka omkring och bota mig själv så länge. Och det funkade faktiskt. Det ligger kvar som en skugga av anfallet. Jag mår lite illa, är lite stel i nacken och är seg i huvudet. Men jag mår hundra gånger bättre än för några timmar sen. Puh!

Kvällen blev ganska bra till sist. Jag och Malin har haft en riktig "pratkväll". Skönt. Så i det stora hela har långfredagen varit toppen. Hoppas på en lika bra påskafton, minus migränen.

Dags att sova. S är ute och slarvar i Halmstad så får ta morgonpasset imorgon. :)


Freja testar pianot hemma hos Hanssons. Det var otroligt roligt enligt henne. :)


Må-bra-mat

Jag blir lycklig av mat. Och jag blir lite så där extra stönande-mellan-tuggorna-lycklig av viss mat. Risotto står med på den listan. En riktigt krämig och ostig risotto. Det är riktig må-bra-mat. Av just den anledningen äter jag det ofta till lunch på veckorna. Med rödbetor, vitlöksstekt svamp, som den är eller som idag med smörstekta haricot verts. Mums! Så det så! ;)




Spontanfika

Spontant fikabesök betyder spontana cupcakes.

Malin, Lowa och Lea kliver in genom dörren närsomhelst helt omplanterat så jag fick svänga ihop fika på förmiddagen. Då är det skönt att ha resurser i frysen. Så ny ska vi snart smaska i oss kanelbullar och chokladcupcakes med hallon och hallonfrosting. Vem behöver lunch? ;)


Hon rör sig!

Jag trodde aldrig det skulle släppa. Men det gjorde det. :) Hon lägger sig på mage från sittande, backar på mage, vrider sig både sittande och liggande, står själv flera sekunder och har till och med börjar röra sig när hon står mot möblerna. Duktiga tjejen!


Aprilvädrer och mensvärk

Det är den andra april och vårvädret har verkligen kommit. Ena sekunden skiner solen och nästa sekund yr det massa snö utanför fönstret. Förvirrande! Vi har dock inga planer på att gå utanför dörren så jag bryr mig inte avsevärt.

Idag är det minsta minsta minsta möjliga ansträngning som gäller. Jag genomlider mensvärken från helvetet. Jag hade ont innan Freja kom också men nu är det nästan outhärdligt. I förmiddags hade jag så ont att jag utan att tveka jämför det med förlossningsvärkar. Tidiga förlossningsvärkar. Men ändå! Det värsta är att det aldrig går över. När det väl kommer så sitter det i lääänge. I förmiddags genomled jag en timmes konstant kramp komplett med ilande i höfterna ända tills alvedonen lindrade så pass att jag slocknade i soffan med värmedynan tätt tätt intill. Som tur var så hade det hårt över när jag vaknade en timme senare. (jag kanske ska tillägga att Freja också sov, haha.) Men nu när jag fått lunch i magen känner jag att det är på g igen... Suck! Hoppas verkligen S kommer hem i tid idag så jag kan inta fosterställning i soffan på obestämd framtid.

Ibland är det tufft att vara kvinna!


Bilder från helgen

Söndagsfikat fick bli banan och chokladmuffins med colafrosting och dumlekolor på. Väldigt söta men ändå goda. Tror de hade gjort sig riktigt bra i mindre format.





Lite bilder från Vallarna.




Söndagen i korthet

Vilken mysig dag vi har haft idag. Bara vädret som kunde vart bättre. :)

Jag har hunnit med ett långkok på nästan 8 timmar, en disneyfilm, ett gäng cupcakes, 4 koppar kaffe, lek på vallarna, mata ankorna, planera formel 1 resan till sommaren, städa världens största bebisspya och ett avsnitt av the walking dead.

Nu har vi krupit ner i sängen och ska se säsongens sista avsnitt. Sen ska jag sova!

Bilder kommer imorgon!


Ordningen är återställd

Det är söndagsmorgon och ordningen är återställd. Fredagens fest och lördagens bakfylla är över. Skönt! Igår gjorde jag inte många knop. Inte så konstigt med tanke på att jag var hemma närmare 3 och drack betydligt mycket mer än bag hade tänkt. Men det var det värt! Fantastiskt trevlig kväll. Föröl hemma hos Ida, tacos hos Jonas och sällskapsspel och whisky ute. :) Jag klagar inte. Inte idag iaf. Nu mår jag ju bra igen. ;)

Så igår fick Samuel sköta marktjänsten hör hemma. Tur man har en sån huslig man. Han städade, tvättade och bytte blöjor som en älta hemmafru.

På eftermiddagen var vi på kalas för Viggo och Teddie och på kvällen grillade vi hos M&M. Kycklingfilé, pommes och mangoraja. Mhm-mm!!! Sjukt gott. Sen stack S bort till Klaesson och tittade på film så bag och M passade på att parkera i soffan med, inte mindre än, två chipspåsar och en tjejfilm. Crazy stupid love fick det blir. Sjuuuukt rolig film. Vi skrattade, skämdes och dreglade hela filmen igenom.

Nu ska jag snart börja pilla med kvällens middag, pulled pork. Ska slänga ihop marinaden/såsen och skicka in köttet i ugnen och där ska det stå typ 7 timmar. Sen ikväll blir det nog gratinerade mackor med köttet och nån god ost och en sallad till. Mums! Lyxiga varma mackor typ. :)

Och om 20 minuter börjar Trassel på tv. Idag kanske jag äntligen kan få se hela. :)



Världens sötaste unge äter vindruvor till frukost. :)


RSS 2.0