9 månader

Freja 9 månader

Vikt: ?
Längd: ?

Nästa kontroll på BVC är när hon blir 10 månader så vi får vänta tills dess på längd och vikt. :)

Freja kan: hasa sig bakåt. Halleluja. Barnet förflyttar sig! Hon försöker mer och mer att ta sig dit hon vill. Och framför allt så vill hon. Framsteg! Nu hasar hon sig bakåt på mage. Hon vrider sig, som visarna på en klocka, både när hon ligger på mage och när hon sitter.

Freja äter: fortfarande på samma sätt. Det funkar så himla bra så jag vill inte ändra något. Funderar på att börja ge henne mat på kvällen också och ta bort kvällsgröten. Hon äter mer och mer själv också. Inte maten än. Men frukt i bitar, macka, pannkaka och annat smått.

Freja sover
: precis lika bra som förut. Nu får hon ingen flaska på morgonen längre. Utan hon sover till 7 ungefär och sen myser vi i sängen tills det är dags för frukost vid 8. Det är väldigt sällsynt att hon vaknar på nätterna. Förutom den senaste veckan, men vi har kämpat med en snorig näsa och hosta så det är inte så konstigt.  

Freja tycker om: kiwi och pannkakor. Det är de stora favoriterna just nu. Favoritleksaken för tillfället är den stora snigeln, speciellt snöret. Hon tycker det är jätte roligt att sitta och bläddra i sina böcker och pusselmattan är väldigt rolig att plocka isär. Hon har dessutom börjat fatta tittut mer och mer. Om någon sitter en bit ifrån henne med någon/något emellan så böjer hon på huvudet och kikar fram och ler. Sen byter hon håll och kikar fram från andra sidan istället. Så sött.

Freja tycker inte om: att bli torkad runt munnen är fortfarande det värsta som finns enligt Freja. Och att torka nsäan är precis lika tråkigt. Det är alltid lika svårt att komma på något som hon inte tycker om, för det mesta är roligt enligt lilltjejen.

Freja har: 4 tänder!!! Hör och häpna. De kom på 2 veckor dessutom. Och den femte kommer vilken dag som helst. Hon har dessutom fått eget rum. Hon har inte sovit där än men det har hon nog gjort innan veckan är slut. Klädmässig är det stlk 74 som passar bäst just nu. 68 funkar fin fint också men 62 är kört.

Bara en månad kvar till nästa sammanfattning. :)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0