"Vara på helspänn in i sista sekund"

"5 poäng är för mycket att ta igen!"
"Kalmar har mer eller mindre säkrat SM-guldet"
"Du kan glömma att guldet kommer till Borås."

Ja, kommentarerna var många både innan och efter den så kallade seriefinalen på Fredrikskans som Elfsborg förlorade. Men jag höll mig lugn. Jag har så många gånger fått bevis på att man aldrig ska sluta hoppas när man har ett gulsvart hjärta.
Guldet 2006 satt lika långt inne som ett EVENTUELLT guld denna säsongen verkar göra. Elfsborg har ju en tendens att låta mina stackars nerver vara på helspänn in i sista sekund. Men jag har aldrig tvivlat. Så länge det finns en chans lever hoppet. Kalmar borde känna sig jagade. De har ingen poängmarginal att stödja sig på, ingen större målskillnad. Det enda som har just nu som håller oss borta från förstaplatser är fler gjorda mål. Så minsta lilla misstag nu och Elfsborg går om. 

Igår bevisades det vi kan vinna matcher utan Anders Svensson, utan Stefan Ishizaki och igår även utan Fredrik Berglund. Johan Karlsson går och gör två mål när det som mest behövs.

Nu slår vi IFK på söndag!!!


Kanske ska lämna en rapport om hur vardagslivet ligger till också...
Min andra intervju för det nya jobbet är idag. Om 1,5 timme närmare bestämt. får hoppas jag kan imponera en gång till.
Vi har fått lånet för den nya lägenheten godkänt och Samuel får kanske, om vi har tur, den ena bilen såld idag.

Så nu är det bara några frågetecken som ska bli utropstecken för att flytten ska bli av.
Den dyra bilen ska bli såld!
Någon ska köpa denna lägenheten!

Sen skadar det ju inte om man har jobb klart innan man flyttar till något dyrare heller.

Men innan nästa vecka ska vi nog ha bestämt oss i alla fall.


"Skönt att inte vara i skottlinjen"

Efter en lång lördag för min stackars älskling så ligger han nu och sover så sött.
Imorgon ska han få sova ut efter väldigt sömnig och trött vecka och om jag bara kan försöka vakna i någorlunda god tid imorgon ska jag försöka komma iväg och köpa färsk frukost till honom dessutom. OM jag kan somna ikväll så klart, annars kommer han vakna långt före mig ändå.

Hockeyn idag var ingen toppmatch direkt. Första perioden var inte mycket bättre än om ett gäng förstaklassare hade tagit på sig matchställen. Andra var det bättre fart i och tredje var relativt händeserik. Jag som sitter neutral, men som faktiskt skulle välja Frölunda om jag måste välja mellan pest eller kolera, borde vara rätt nöjd med en match med 8 mål. Men icke. 10 minuter i mitten av andra var underhållande, när HV helt plöstligt vaknade upp och insåg att det var match, och de 6 sista minuterna på tredje när HV spelade utan Stefan Liv på isen. 6 minuter utan målvakt är lång tid. Men det var också det som roade mig under matchen. Förutom internbråken på våra fyra stolar så klart. Skönt att inte vara i skottlinjen för ovanlighetens skull.

Men dagens idrottshöjdpunkt var trots allt en annan Göteborgs-seger. IFK, underbara IFK, slog Kalmar med 1-0 på Fredrikskans. UNDERBART!!! Så sjukt underbart! Alla har varit så kaxiga när jag har sagt att Elfsborg kommer fler chanser att plocka in försprånget innan säsongen är slut - trots att det inte är många omgångar kvar. Men titta nu vem som hade rätt! 3 poäng i Trelleborg på tisdag bara så är vi ikapp. SM-guldet kommer bara närmare och närmare. Säsongen är inte över förän sista omgången är spelad. Kalmar tog uttiteln alldeles för tidigt och nu är dom trötta och jagade. Då tar vi alla chanser vi får.

"Vi är gulsvarta Elfsborg.
Elfsborg från Borås.
Ingenting kan stoppa oss.
Elfsborg Alles Alles."

"Vår måndagskväll"

Jag har ju lovat att berätta hur vi spenderade vår måndagskväll. Förutom just den detaljen att vi bytte ringa, för det vet ni ju redan om.

Orginalplanen var att vi skulle åka ut till Smörkulla och ha picknick.
Men varför vill man ha picknick den 13 oktober?
När jag precis flyttat hit tog Samuel med mig dit en helg, utan att jag visste vart vi skulle. Det var så mysigt och så romantiskt. Därför hade det varit en perfekt plats.
Men givetvis så var vädergudarna emot oss och det ösregnade. Så min hjärna gick på högvarv här hemma under dagen och jag kom till slut fram till att vi skulle ha picknick ändå. Så jag dukade helt enkelt upp en picknick här hemma på vardagsrumsmattan. Bort med bordet och fram med alla ljusstakar jag kund hitta. Tror jag räknade det till att jag tände 41 ljus.


Så kom Samuel hem med en alldeles underbar bukett till mig. Han är så underbar. Så satte vi oss på vår picknickfilt och drack vin och åt massa gott. Så satte han en ring på mitt finger och jag satte en på hans, och där ska dom sitta resten av våra liv.

 
   
Sen blev det middag på Harrys tillsammans med Malin och Mattias och vi kunde äntligen avslöja den stora hemligheten. Som jag har kämpat för att hålla det hemligt.


Jag kan också berätta att jag redan idag blivit kallad till en andra intervju angående jobbet. Det är genom Adecco så nu ska jag träffa det "riktiga" företaget på onsdag. Så skänk mig en tanke då.

Imorgon blir det hockey. Frölunda - HV71. Och jag som trogen Brynäsare ska gå tillsammans med två kossor och en indian. Ska bli spännande att för en gångs skull inte vara nervös och inte ha något hängande på matchen. Ska bli kul i alla fall.

"Min fästman och eviga livskamrat"

Jag är förlovad!
Den 13 oktober satte Samuel en ring på mitt finger och jag satte en på hans.
Så nu är min underbara sambo inte bara min sambo och pojkvän. Han är numera min fästman och eviga livskamrat.
Bild och romantisk beskrivning kommer - jag lovar.

Fick lägenheten värderad idag.
En bekant till Samuel har en lägenhet att sälja från ett dödsbo. En tvåa på 71 kvm som bara råkar ligga vägg i vägg med några av våra nära vänner. Så helt plötsligt överväger vi att flytta och dt kan komma att hända saker snabbt. Eftersom det är ett dödsbo så vill dom så klart bli av med lägenheten snabbt så det kan bli aktuellt med affär redan nästa vecka. Så nu är det fullt upp med lånkalkyleingar, renoveringsbudgetar och massa fantasier.

Och mitt i allt den här röran så är fröken Helena arbetslös utan någon säker inkomst. Men det verkar ju i alla fall som att a-kassan inte ska bråka med mig utan faktiskt ge mig något att leva på. Vilken bonus. Så vi kan nog klara av den höjda bokostnaden trots allt.

Men jag har faktiskt ännu en god nyhet.
I eftermiddag ska jag på en anställningsintervju. Tänker inte nämna några detaljer och jag tänker inte hoppas för mycket. Men ett jobb - oavsett om det är ett drömjobb eler inte - är ändå ett jobb. Och ett jobb innebär en inkomst. ÄNTLIGEN!

Så önska mig inte lycka till. Men tänk lite extra på mig.


"Få lite inspiration"

Det blev faktiskt både bak och matlagning i mitt kök igår.
Passionen fanns inte helt där, men det kommer nog.
Det blev himla goda citron-björnbärs muffins som Samuel har med sig till jobbet idag och en riktigt god laxmiddag. Inget avancerat men faktiskt väldigt gott. Får se vad som ska kokas ihop idag. Har fått nya numret av Allt om mat och där borde jag få lite inspiration.

Men matinstresset är inte det enda som sinat.
Jag har igen större lust med något längre. Det är pest och pina och varken jobba eller plugga. Jag är så fruktansvärt uttråkad att jag inte ens har lust att göra något. Jag behöver ha något att göra. Jag behöver något att se fram emot. Jag behöver en framtid.

"Det känns på smaken"

De senaste veckorn har jag tappat suget för att laga mat, som i vanliga fall är det bästa jag vet. Jag har ju givetvis tagt mig i kragen och lagat mat. Men det har varken varit roligt eller någon smakupplevelse. Det gör stor skillnad när man tycker det är roligt. Det känns på smaken.

Men idag gör vi ett nytt försök att väcka malagningslusten till liv.
Det ska bakas björnbärsmuffins. Har trots allt björnbär i kylen som går till spillo annars. Och pojkarna på Samuels jobb blir alltid lik glada för lite fika.

Så får vi se vad det blir till middag. Får se vad fantasin räcker till.


RSS 2.0