"Den röda delen av mitt fotbollshjärta."

Final! Vi är i final.
Den röda delen av mitt fotbollshjärta gjorde volter igår. Champions League final och vi ligger bäst till för ligasegern dessutom. Kan det vara så underbart att det blir en dubbel i år??! Pulsen ökar med ganska många slag bara genom att tänka tanken.

Paul Scholes tog oss till finalen. Sir Alex har dessutom, enligt rykten, innan säsongen började lovat Scholes en plats i startelvan i en eventuell final. Det får han hålla. När det dessutom var han som såg till att det blev en final att spela i. Tack Paul.

Foto: Aftonbladet

Idag avgörs det vilka som gör oss sällskap i Moskva den 21 maj. Blir det Liverpool eller Chelsea? Där är jag kluven. Att vinna mot Chelsea i finalen hade varit rena drömmen. Tänk att alltid ha det att tracka Mattias för. Det spelar ingen roll hur många matcher United förlorar mot Chelsea sen. Vi vann alltid mot dom i CL finalen. Men det finns alltid en baksida, tyvärr. En förlust mot Chelsea i finalen skulle innebära att jag måste flytta. Jag skulle inte kunna bo kvar hä roch träffa Mattias så ofta sm jag faktiskt gör om vi förlorar mot dom.

Så det säkra kortet för min del är att möta Liverpool. Då behöver jag bara sörja en eventuell förlust.

Summan av kardemumman är nog ändå att jag helt enkelt får ta det som det kommer. Ikväll kan jag i alla fall börja förbereda mitt stackars nervösa hjärta för en kommande final.

Men drömmen är ändå att ta hem segern i Premier League framför nästan på Chelsea och dessutom slå dom i Champions League finalen. :) En lite flicka måste ändå få drömma och drömmen kan med största möjliga säkerhet bli verklighet.

"Ingenting kan stoppa oss"

Jag säger då det..
Jag är inte byggd för att titta på fotboll... egentligen. Men vem kan hålla sig borta.
När spänningen kryper på ligger mina nerver på utsidan. Hjärtattacken är inte långt borta.
Men ändå kan jag inte låta bli.
Känslan är ju bara så underbar. Gemenskapen, spänningen, rivaliteten och framför allt gjädjen. Den glädjen går inte att hitta någon annastans än på fotbollsarenan. Framför TV:n går givetvis också bra.

I lördags var det inte lätt. Satt hemma hos en Chelsea-supporter och kollade på matchen. Det var inte lätt. Ensam var jag också, inget stöd alls. Det gjorde ont när de gjorde 1-0. Men sen kom den omtalade glädjen när mitt älskade Man U änligen gjorde 1-1. En pirrande känsla rusade genom kroppen. Inte ofta ett kvitteringsmål är så tillfredsställande. Sen rasade allt..... Äcklig straff! Om den var rätt eller inte överlämnar jag åt domarna. Ska inte uttala mig alls.

Men.... lördagen var inte förstörd trots allt. Det finns trots allt ett lag som tar upp större plats i mitt hjärta än United och det är ju mitt kära Elfsborg så klart.

Vi är gul-svarta Elfsborg.
Elfsborg från Borås.
Ingenting kan stoppa oss.
Elfsborg alles alles.

Äntligen en seger.
Varför förlorar man mot Ljungskile när man kan vinna mot Kalmar, det är ju helt galet.
Men det var skönt med tre poäng. Det behövdes. Ni får nog hålla i hatten nu, för nu kommer Elfsborg igång.


"Den bästa kicken av alla."

Jag är verkligen inte byggd för att studera.
Visst, jag har väl ett sk läshuvud. Jag har inte alls svårt för att lära mig nya saker. Men fy sjutton vad tråkigt det är. Jag vill hänga mig själv i närmaste sladd så fort det är dags att ta fram böckerna. JAG ORKAR INTE! Och jag har bara pluggat sen januari. Det räcker nu. Men vad ska jag göra.. Jag har inte så mycket att välja på. Det är bara att kämpa vidare. Det är bara dryga månaden kvar, men fy sjutton vad mycket det är att göra den månaden. Helt sjukt.

Men nu är det helg iaf. Och jag tänker inte tvinga mig själv till något plugg. Om lusten infaller tar jag fram böckerna, men inte annars. Det blir grillmiddag ikväll, igen. Vi bryr oss inte om att det är mulet idag. Splear ingen roll när det ändå är 14 grader. :) Det blir american style ikväll med grillade revben och majskolvar med potatismos till och kanske till och med några mumsiga grillspett med svamp och kryddstarka korvar på. Himla mumsig. Jag blir hungrig bara jag tänker på det.

Och imorgon blir det bowling äntligen, så som jag har tjatat. Men morgondagens stora händelse är ändå fotbollen. Chelsea - Man United. Jag får hjärtklappningar bara jag tänker på det. Det börjar pirra imagen så fort det närmar sig en viktig fotbollsmatch. Kan man annat än älska känslan. Fotbollskänslan. Det är den bästa kicken av alla.


Så jag ser fram emot helgen.


"Hon påminner om mig."

Vaknade i morse och såg hur solen sken genom persiennen och jag hörde fåglarna kvittra.
Kan man annat än studsa upp ur sängen då? Jag gjorde det i alla fall...
Och inte blev man mindre glad när man ser att termometern visar 11 grader utomhus när termomentern fortfarande är i skuggan och klockan bara är 8. Hela dagen är redan gjord. En dag som börjar så kan inte annat än bli lyckad. Att solen gör så mycket. Nu visar termometern 31 grader och har varit uppe på hela 37. Jag vet, den står i solen. Men ja gär nöjd. :)

Impulsklippte mig igår.
Jag känner inte längre tjejen jag ser i spegeln. Hon påminner om mig, men det kan inte vara jag. Den här flickan har 15cm kortare hår än mig och mycket mer lugg än jag har. Jag är helt chockad. Jag som bara skulle toppa bort det slitna, haha. Men omväxling förnöjder säger dom ju.

Min käresta chockade mig igår.
Han sa något som gjorde mig till världens lyckligaste dam.
Något jag inte trodde han skulle säga.
Men vad han sa är vår hemlighet. :)

Nej om man ska flytta ut i solen igen.
Har en 1000sidor tjock bok på engelska full med marknadsföringsteorier att plöja igenom.

Har fått jobb också. Det är ju den allra största nyheten egentligen.
Bara en liten timanställning på Lidl på garaneterat 12 timmar i veckan.
Men gud vad lycklig jag är.
Att får göra något annat än att plugga plugga plugga är helt otroligt. Vilken lättnad. Plus att jag kommer få jobba mer i sommar och kanske slipper plugga då och ändå överleva. Det hade varit helt perfekt. Men jag hoppas fortfarande att några andra fiskar nappar på några av dom krokarna jag har lagt ut. Önska mig lycka till.


"En med platt nos och stora öron."

Nu behöver familjen bli större.
Jag behöver ha någon att ta hand om.
Jag vill bli fler!
Men det behöver inte nödvändigts vis vara en liten blöjbärande kombination av mina och Samuels gener. Nej nej. Det hade varit underbart mysigt med en liten skrikande genkombination är hemma. En liten bebis. Ett kärleksbarn. Tanken är så förtrollande att jag till och med försvann bort en stund. Men nej, det var inte det jag pratade om. Jag har blivit tillsagd att det får vänta NÅGRA år. Oj oj oj. Det tror han bara. Jag ska nog se till att vara tjock till allra senast nästa sommar.
Titta... tanken på småttingar är så lockande att jag tappar min tråd hela tiden.
Det var ju en liten som snarare gläffser än skriker. En med fyra ben och utan armar. En med platt nos och stora öron. En liten som kommer driva Samuel till vansinne med sina snarkningar. En liten som faktiskt skriker innan den lär sig skälla. En fransk bulldog! Vad mysigt det hade varit med en liten fralla som springer omkring här och ger oss oändligt med kärlek. En liten vi kan ge våran kärlek till. Ja, det är nog dags. Det är dags för Rambo att komma hem.

"Full gas framåt"

Nu är det snart helg.
Kan bli spännande och se om jag har någon fritid eller om de här inlämningarna tar upp all min tid. Hela dagen idag och imorgon blir det full gas framåt för att förhoppningsvis ha tid över för nöjen under helgen. Våren har ju kommit hit nu äntligen. Så i helgen blir det årets andra grillning, om vädret tillåter. Hade ju varit skönt att slippa ha studier hängade över sig då och istället bara kunna njuta av maten och sällskapet.

Igår när jag gick upp ur sängen, vid halv 10, och tittade på termometern hade vi 22 grader inomhus (Falkenbergs varmaste lägenhet, trots avstängda element...) och 25 GRADER utomhus. Ja, jag vet att termometern stod i solen och jag fattar att det inte var så varmt ute. Men vetskapen om att man kan få uppleva 25 gradig värme om man sitter en stund i solen gjorde iaf att min dag startade på ett alldeles ypperligt sätt. Jag ver helt enkelt glad hela dagen.

Jag tog med mig datorn, en filt och en kopp te och gick ut och satte mig på uteplatsen i solen och pluggade. Vilken känsla.. det var för varmt för att ha filten över axlarna, så det fick bli bara armar. Utan att bli kylig alls. Och idag skiner solen också, så jag hoppas den här dagen blir lika bra. Jag ser i alla fall fram emot helgens grillning, så nu ska jag återgå till mina studier.

Ut i solen med er!


"Knyta ihop säcken"

Jaha.. då är man en halv liter blod fattigare. Men nu har jag i alla fall dragit mitt strå till stacken för de närmaste fyra månaderna. Jag är fortfarande lite taget faktiskt.. blodet rann ovanligt snabbt igår. men jag ska nog överleva det också.

Mitt största problem just nu är att det är så mycket att göra. Jag är inte menad att vara student och definitivt inte distansstudent. På söndag är det två inlämningar, en lite och en STOOOOOR och jag har massa instuderingsfågor som ska vara klara till på torsdag. Jag orkar inte. Jag har skrivkramp. Inget händer. Jag kan inte knyta ihop säcken. Just nu är det bara en massa trådar som ligger i en stor trasslig hög och innan söndag måste jag fläta ihop det till en säck. Just nu känns det hopplöst men vi får hoppas att det löser sig.

Nu ska jag dyka ner med näsan i böckerna igen. Trots att det är närmare 15 grader varmt ute så måste jag sitta inne och plugga, plugga, plugga, plugga, plugga, plugga och så plugga lite till.


"Jag fick en hink som spann."

Nu är det dags för mig att, på allvar, gå in för det här med att blogga. Det finns kanske någon där ute som är nyfiken på vad som händer i mitt oooootroligt händelserika liv. I vilket fall som helst är det alltid skönt att skriva av sig. Så välkommen till min officiella dagbok. :)

Igår hade jag och mitt hjärta varit tillsammans i ett år. Det första året av många. Vi firade i Jönköping tillsammans med Malin och Mattias. Men vi tjuvstartade. Hur roligt är det att fira en söndag lixom? Så vi åkte upp i lördags. Efter den snabbaste rundan på Ikea någonsin, in och ut på typ 30 minuter, landade vi till slut på hotellet. Vilket hotell! Jätte fint verkligen! Hotell Savoy, en del av Profil Hotels kan verkligen rekomenderas. Snabb förfest på hotellet och sedan vidare till restaurang Gourmet Grill för middag och krogshow. Himla rolig show och jätte god mat. En av killarna i showen skulle ha "skämt-hörna" och drog en massa dåliga skämt.

"Jag fick aldrig någon katt när jag var liten, utan jag fick en hink som spann."

Tror ni jag skrattade eller? Typiskt min dåliga humor.

Sedan blev det utgång och jag fick äntligen dansa med min älskling. Han är så himla sexig när han rör sig på dansgolvet. Man kan inte slita blicken ifrån honom. Och han är bara min!

Söndagen började med frukost på Harrys. Jag älskar hotellfrukost!! Det är nog nära på det bästa som finns. Sen blev det ännu en runda på Ikea, den här gången den billigaste någonsin, vi shoppade loss för 38kr.

Helgen var helt enkelt perfekt! Längtar redan efter våran 2 årsdag. Jag älskar dig Samuel.

Nu ska jag fortsätta med dagens uppdrag - att dricka så mkt vatten det bara går.
Ska ge blod om någon timme och då gäller det att ha fyllt på förråden.

RSS 2.0