"alldeles för tidigt"

Här är vi vakna alldeles för tidigt idag. Det är inte speciellt tidigt men jag är alldeles säker på att Freja inte har sovit färdigt. Hon var vaken till nästan 22 igår men vaknade ända 7.30 för en andra amning och vägrade somna om hon hade iaf behövt en timme till. Men nu har jag gett upp, tänt lampan och satt mig upp. Jag försökte få henne att somna om i en halvtimme efter att hon åt. Men sen tar mitt tålamod slut. Det är bara frustrerande. S gav upp mycket tidigare så han ligger och sover i soffan.

Så nu ska snart vi gå upp och käka lite frukost. Freja har börjat få äppelgröt till frukost istället för den milda havregröten. Det tycker hon är mumsigt.
Efter frukosten ska vi börja förbereda kvällens middag. Första punkten på listan är efterrätten. För igår gjorde vi inget annat än att handla.

Vi får väl se vad vi hinner med innan F vill sova första gången. det lär bli ganska tidigt....


"inte speciellt effektivt"

Gud vad slö jag är idag!
Jag behöver verkligen förbereda inför helgen. Det är för tusan fredag idag! Det är grejer överallt i hela lägenheten och jag halvligger i soffan och fingrar på telefonen medan Freja sover. Inte speciellt effektivt. Vi ska iväg och handla ikväll och jag hoppas att jag hinner förbereda något iaf. Såsen eller crème bruleerna hade varit skönt att bocka av på listan. Måste skriva en lusta också. ;)

Nu ska jag bara slänga in en bild på Freja från sin första julafton. Sen ska jag dra igång mig själv och sätta igång. Turbo-städning oh yes!


"strl 56"

Nu är officiellt alla Frejas kläder i strl 56 bortplockade. Lite lustigt med tanke på att det står 1-2 månader å etiketterna och Freja har haft vissa stora 56or tills hon var nästan halvåret. ;) Men nu består garderoben bara av 62 och 68. Mammas tjej växer.

Allt rosa är nästan utrotat också. De första månaderna var nästan hela hennes garderob vit och babyrosa. Nu är det nog nästan bara i pyjamaslådan man kan hitta något rosa. Skönt! Nu är det mycket lila och rött istället. Frejsan är så fin i mörkare färger.

Vi var på stan igår och hittade en svart velourklänning på rean. Precis en sån jag var ute efter till F till nyår. 99kr passade min plånbok perfekt. :)

Nä. Nu ropar Freja efter mat så jag får rusa ut i köket och blanda en flaska.


"jag njöt inte"

Jag har funderat mycket på det här med syskon. Frejas framtida syskon. Men andra ord har jag funderat över att skaffa flera barn. Jag har alltid velat ha många barn. Minst tre och gärna ännu fler. Och det vill jag fortfarande. Men tanken på att gå igenom en ny period med en alldeles nyfödd skrämmer mig. Ordentligt!

Jag ångrar inte för en sekund att vi skaffade Freja och jag skulle ALDRIG göra det ogjort om jag kunde. Aldrig någonsin. Hon är mitt livs största kärlek och kommer alltid vara det.

Men.... De första två månaderna var hemska. Jag njöt inte av att vara mamma. Jag njöt inte av min bebis. Jag njöt inte alls. Jag vet inte hur många gånger jag grät för att det kändes som mitt liv var över. Och tillsammans med alla tankar kom det dåliga samvetet. Det ska ju vara underbart att få barn och alla andra verkade så j-la lyckliga. Men jag kunde inte gå på toa utan att hon grät för att jag la ner henne. Många dagar åt jag inte frukost för att jag inte orkade höra henne skrika medan jag gjorde ett par mackor. Hon skrek och skrek och skrek och skrek. Jag stod upp och gungade heeela dagarna. Jag hann inte göra någonting. Och det kanske är så det är med en nyfödd. Men för mig var det chockerande. Jag blev helt omkullkastad. Knockad i första ronden.

Därför känns det så överväldigande att ens tänka på att göra om det igen. Jag blir livrädd av tanken.

Och det var bara några fjuttiga veckor. Vad är det i det långa loppet lixom? I 7 veckor var det riktigt jobbigt och sen släppte det. Hur fort går inte 7 veckor? Men för mig kändes det som 7 år.

Jag vet ju att inte alla barn är likadana. Det kanske blir mycket enklare nästa gång. Vi kanske får ett barn som bara gråter när han/hon är hungrig eller trött. Inte som Freja som grät heeela tiden. Eller vi kanske får ett barn som är ännu värre. Mardrömmen är kolik. Hur klarar man det?

Att dessutom ha Freja att ta hand om samtidigt som man går igenom det... ja, jag vet inte ens hur jag ska förklara hur det känns. Jag känner mig otillräcklig. Jag får dåligt samvete. Jag känner mig som en dålig mamma.

Usch vilka hemska tankar.

"magsjuka"

Här på bloggen händer det inte mycket just nu. Jag har inte orkat. Det har varit fullt upp i Stockholm och vi avslutade dessutom besöket med att både jag och Samuel fick magsjuka i måndags eftermiddag/natt. Men som tur var så var det snabbt övergående då vi lyckades faktiskt ta oss hem igår. Men det var tufft... Inge kul alls att åka/köra bil i nästan sju timmar efter en natt på toa. Men det gick förvånansvärt lätt faktiskt och Frejsan var super duktig. Tack gode Gud!

Vi har iaf haft en toppen jul och Vi har fått massa fina julklappar. Mest till Freja så klart! :) Ska försöka skriva ner det snart. Vill ju såklart komma ihåg allt från Frejas första jul. Men just nu hinns det ingen energi över till det....


"lämnat Falkenberg"

Nu sitter vi i bilen och har lämnat Falkenberg. Äntligen! Jag hatar timmarna precis innan man kommer iväg. Varför har man alltid för mycket kvar att göra precis innan man ska åka? Packa det sista, tömma diskmaskinen, slänga sopor, äta frukost, duscha, vattna blommor, ja listan kan göras lång. Och då var jag ändå uppe extra sent igår för att försöka få så mycket som möjligt förberett. Och ändå blir det halvt hysteriskt. Hopplöst!

Nu är vi iaf på väg. Och bara några mil utanför Falkenberg är det redan vitt. Man kanske kan hoppas på en vit jul trots allt. Nu ska vi till Täby och Samuels syster med familj. Där stannar vi till juldagen och då åker vi vidare till min morbror med familj i Bro där vi möter upp mina föräldrar. Sen åker vi hem på måndag ser det ut som.

Det ska bli så roligt att se hur Freja och Hilma, hennes 16 månader gamla kusin, reagerar på varandra. Freja är ju lite för liten för att vara någon rolig lekkamrat än. Men till sommaren. Då kommer dom ha roligt ihop. Det är jag helt säker på!

Och på söndag ska Freja få leka med min 3-åriga kusin Elin. Så mysigt! Tur man har så underbar släkt. Både min egna och svärisarna. :)

Nu ska jag luta mig tillbaka och koppla av. Det gäller att passa på medan Freja sover.


"ska snart gå upp"

Vad har ni för er vid den här tiden där ute i världen? Här ligger vi fortfarande kvar i sängen och myser. Eller jag ligger och Freja sitter bredvid och pratar med och äter på sin snutte. Söta unge!

Vi ska snart gå upp och starta dagen. Det känns som att jag mår bättre idag. Jag har nog inte hostat så mycket inatt för Samuel låg kvar bredvid mig när Freja vaknade kl 6. Jag behöver verkligen bli frisk nu! Jag vill inte vara sjuk över jul plus att jag behöver förbereda inför resan idag. Vi åker ju imorgon! Så idag ska vi tvätta, städa och packa. Sen ska vi hinna med att slå in julklappar, göra färdigt julkorten (som jag fortfarande inte skickat. Våra släktingar och vänner får nog sina julkorten efter jul i år, haha) och mysa lite också jag och Frejsan. Då kanske man inte ska ligga kvar i sängen när klockan är 9.39. Nä, nu går vi upp!


"negativt inlägg"

Jag har varit väldigt dålig på att skriva det senaste. Jag har inte orkar. Freja är nästan frisk. Jag däremot är riktigt kass. Jag har hostat i nära på två veckor. Och då menar jag verkligen HOSTAT! Helt galet Samuel har sovit på soffan hela veckan för bredvid mig får han ingen sömn....

I övrigt har jag inga julkänslor alls. Ser inte ens fram emot julafton längre. Men det är väl inte så konstigt. Vi är krassliga allihopa och då är aldrig stämningen på topp. Samuel prickar dessutom in att bli sjuk precis när jag mår som sämst. Frustrerande! Men vad ska man göra? Bara att bita ihop.

Det blir ett negativt inlägg det här men jag är verkligen inte på humör. Jag har inte förberett någonting inför resan och nu har jag bara morgondagen på mig. Jag har inte en aning om vad jag ska ha på mig i jul. Det eviga problemet. Lägenheten är inte alla i ordning och vem vill komma hem till en rörig lägenhet. Alla julklappar är inte klara och jag har inte en minut över för att fixa det. Jag hade helt enkelt behövt en vecka till innan det är jul!


"6 månader"

Freja 6 månader.

Vikt
: 7220g
Längd: 64cm

Freja kan: sitta alldeles själv. Hur stadigt som helst. En och annan vurpa får man fortfarande räkna med men det är ovanligt. Hon blev stadig för drygt en vecka sen och det kommer över en natt. Duktiga unge. Hon står mot ryggstödet på soffan och tycker det är väldigt roligt. Men det har hon gjort ganska länge.

Freja kan inte: vända sig, rulla, krypa  eller på något sätt ta sig framåt. Den senaste veckan har hon däremot börjat inse att hon att det nog är möjligt och man märker tydligt att hon testar sin kropp. Det är ett himla flaxande, viftande, sparkande, ålande you name it. Hon roterar i våran säng. Från att ligga bredvid mig till att ligga tvärs över sängen. Men hon förflyttar sig inte mer än så.

Freja äter: en salig blandning. Hon ammar, får ersättning, provar smakisar och äter gröt med god aptit. Hon tycker om majs och ett par skedar potatis går också ner. Däremot morot och broccoli är inget hon tycker om. Fruktpuré i olika former går också ner. Men inget är så gott som gröt.
Hon får tillägg med ersättning efter amningen två gånger om dagen just nu och ofta blir det max en amning utöver de två. Hon får en smakis vid lunchtid de dagar vi är hemma och orkar ta tag i det. Sen får hon gröt när vi äter middag och sen en flaska ersättning innan läggdags.
Hon äter fortfarande på natten men inte alls med lika stor aptit som förut så det är nog på väg bort. Äntligen!

Freja sover: bättre än någonsin skulle jag vilja säga. Hon sover minst två gånger om dagen. Alltid i vagnen. Vi brukar  lägga henne mellan 20:30-21, ibland lite senare, och då somnar hon oftast själv i sin säng med sin speldosa och sin snutte. Hur hon sover på natten kan jag inte svara på för det håller på att ändras så ingen natt är densamma. Men hon sover oftast till tidigast 3 innan hon vaknar.

Freja tycker om: sin Brio-skallra och Babblarna. Och det är vansinnigt roligt när man skakar på huvudet och lixom snurrar runt med huvudet. Då försöker hon härma och det är oftast då vi får höra det härliga skrattet.

Freja tycker inte om: Morot och broccoli är verkligen ingen favorit. Annars finns det inte så mycket speciella saker hon inte tycker om. Det mesta är roligt enligt Freja.

Hon är helt enkelt alldeles underbar min lilla Freja. <3

"vi ska fira"

Idag blir min älskade lilla unge 6 månader. Helt otroligt! Vart tar tiden vägen? Vi ska fira med lite god mat och tårta tillsammans med Malin, Klaesson och farmor Randi. Mys!

Idag sov vi till efter 10. Underbart! Det behövde jag. Kom ur sängen halv 11 och gjorde i ordning oss och traskade ner till Bvc. Det är babycafe där på måndag fm. Vi sov för längd och kom dit 40 minuter innan de stänger för lunch. Typiskt. Men vi träffade en mamma ur gruppen och hennes son. Så Freja och Melker lekte.. Eller lekte och lekte. M försökte mest dra av Freja hennes strumpbyxor. Haha! Mysigt var det iaf. Vi kommer gå dit oftare. :)

Jag ska skriva ihop ett inlägg om Freja, vad hon kan och så. Men jag väntar tills imorgon. Då ska vi på kontroll på Bvc så då får jag dagfärsk vikt och längd. :)

Nu ska jag byts på stinkbomben och sen är det dags att förbereda maten.


"dödstrött och nerbäddad"

Jag ligger som vanligt vaken. varför kan jag inte sova???? Jag är så himla trött och ändå ligger jag vaken i flera timmar innan jag äntligen somnar! Jag blir snart galen!!!

Igår var det samma visa. Jag gick och la mig ca 23.30 och innan det satt jag mer eller mindre och sov i en fåtölj. Men när jag väl kommer ner i sängen så går det verkligen inte. Jag kan inte stänga av huvudet. När Freja vaknade första gången strax innan 3 hade jag sovit i kanske en halvtimme. Inte konstigt att man är mosig i huvudet om dagarna.

Det måste bli bättre snart. Jag orkar inte mer. Det värsta är inte att jag är trött på dagarna. Nej, det värsta är frustrationen när man ligger dödstrött och nerbäddad och klockan går och går och går. Vidrigt! Och inte blir det bättre av att Freja är förkyld och hennes hosta brukar sätta igång runt 2. Precis när jag äntligen kommit till ro många nätter. Hopplöst!!!

Nu tänker jag iaf fortsätta stirra i taket. Som vanligt....


"mina föräldrars vardagsrum"

Nu sitter jag i mina föräldrars vardagsrum och har precis ätit en macka med makrill i tomatsås. Mums! Freja ligger i sin sprillans nya resesäng som hennes morfar har köpt till henne. Första gången i så stor säng och hon somnade så duktigt så. Hon har ju sin snutte och speldosa. :)

Vi råkade så klart ut för ersättningsbuss på vägen. Tåget gick till skene men inte längre. Jag som t.o.m. ringde västtrafik i morse för att kolla. Och eftersom det var tidigare tåg inställda och det var något problem på spåret så borde de ha varnat mig. Så irriterande. Men vi KLM fram till slut iaf. Gick en sväng inne på Åhléns på vägen till bussen. Jisses så fina barnkläder de har. Freja fick en ny mysdress, barbapapa-tunika, strumpor med spets och en tomteluva. Och jag hade kunnat köpa hur mycket som helst. ;)

Frejas gammel-mormor och gammel-morfar var här och fikade och levererade årets första julklappar. En supersöt tomtedress i velour och ett par mystofflor. :)

Jag är helt slut. Den här förkylningen har verkligen varit påfrestande. Jag behöver sömn!!! Freja var uppe längre än vanligt och somnade inte förrän 22.30 så jag hoppas på en bra natt med många sammanhängande timmars sömn. Nu är det dags att sluta slösa bort tid. Godnatt!


"ingenting att göra"

Vilket väder vi har här på västkusten idag. En riktigt höststorm, i december. Vinden har slagit ut vårar internet så nu har jag ingenting att göra. Tv-kanalerna går också via internet. Tur jag har telefonen. :) Undra vad jag skulle göra hela dagarna utan teknikprylarna? Sova antagligen. Iaf när Freja sover. Man kanske skulle prova en dag...

Jag funderade på om jag skulle fila lite på julkorten. Jag har inte allt jag behöver men jag skulle kunna bestämma hur det ska se ut iaf. Det blir ett enkelt kort i år. Jag har inte tid med något avancerat. Det blir något så klassiskt som ett kort på Freja med lite annat runt omkring.

Eller så kan jag slänga ihop en sats wienernougat som jag kan ta med mig två gator upp ikväll. Jag och Freja är bjudna på middag hos M&M. Det är tur jag har dom. S ska på julbord med jobbet idag så vi hade varit alldeles själva annars. Och vi gillar sällskap så vi tackade såklart ja när vi fick inbjudan. :)

Nehe... Om jag skulle läggs undan telefonen och göra något vettigt. Får se om jag ligger kvar i soffan och blundar en stund eller om jag tar mig i kragen...


"inte helt bortkastad"

Vilken flitig kväll jag har haft. Kokat marmelad, gjort senap och lagat middag. Köket är dessutom rent. Dagen blev alltså inte helt bortkastad trots allt. Skönt.

Vi gjorde senap på bara frön, inget senapspulver. Men jag är tveksam till resultaten. Det blev någon gråaktig och väldigt grov sörja. De gula fröna ville inte riktigt ge med sig trots att jag kokade de först för att de skulle bli lite mjukare. Jag har iaf hällt upp den i burkar och ska låta den stå och mogna några dagar. Sen är det dags för provsmakning. Annars blir det ett recept med både frön och pulver.

Imorgon ska jag försöka tvinga iväg mig själv till stan. Freja behöver en polokrage och hennes mamma behöver lite grejer till julkorten. Vi får väl se om vi kommer iväg. Risken är att jag blir sittande....


"får inte tummen ur "

Jag är inne i en väldigt slö period. Jag är så omotiverad. Orkar inte göra mer än jag måste. Nu ligger jag som en äkta soffpotatis framför tvn medan Freja sover. Jag borde ta tag i lägenheten, tvätten och julkorten som jag såå gärna vill göra. Men jag får inte tummen ur.

I eftermiddag ska jag och Malin greja lite. Vi ska stöka i köket och göra några hemmagjorda julklappar. Så det finns massor jag skulle kunna förbereda. Handla, städa köket, göra rent flaskor. Ja, listan är lång. Men.... Jag orkar inte.

Nu har hon dessutom vaknat nere i vagnen. Alldeles för tidigt.... Inte min dag idag.


"hostattacker"

Vad knepigt. Det försvunna inlägget har helt magiskt publicerats nu iaf. Jaja. Dubbla bilder har väl aldrig skadat. ;)

Här är vi iaf vakna mitt i natten. Nu igen. Freja började hosta vid nästan exakt samma tid igår natt. Hon får såna hostattacker den stackaren. Men som tur är verkar hon inte överdrivet besvärad. Hon sover mellan hostningarna. Det är mer än man kan säga om hennes mamma.

Samuel har flyttar ut i soffan. Det är tråkigt att inte sova ihop men han behöver sin sömn för att orka jobba. Jag kan ju ofta sova ikapp en del på fm med Freja. Det är dessutom ganska skönt att ha hela sängen för oss själva när hon är sjuk. Nu halvligger hon på en av mina kuddar mitt i sängen. För att inte riskera att hon rullar ut. Får hoppas det dämpar hostan lite grann eftersom hon hostade upp det mesta av hostmedicinen.

Nu ska jag strax krypa ner bredvid henne och hoppas på lite sömn mellan hostattackerna. Ska bara....


"rrchhhht"

Nu får man hålla ögonen på Freja. Hon börjar bli en liten busunge. Hon satt bredvid mig i soffan och lekte och helt plötsligt hör jag "rrchhhht". Då har hon fått tag i en mattidning. Självklart var det sidorna med hemmagjorda julklappar hon fick tag på. Just de sidorna jag behöver. Tur hon är söt. ;)

Mitt inlägg från igår verkar ha försvunnit så jag lägger in ett litet collage på Frejas som äter sitt första smörgåsrån. Det var väldigt smarrigt enligt henne. :)


"smörgåsrån"

December är en så underbar månad för någon som är så matintresserad som jag. Advent, glöggmys, jul och nyår. Synd bara att tiden inte räcker till... Konstigt hur dagarna bara springer iväg fast man är "ledig".

Imorgon är det dags för föräldragrupp på Bvc. Äntligen! Vi ska prata om mat och det känns väldigt aktuellt. På eftermiddagen ska vi kanske ut till fynda och köpa burkar och flaskor till de hemmagjorda julklapparna. Får se vad Freja orkar med. Vill inte att hon blir sjuk igen.

Idag fick hon smaka på smörgåsrån för första gången. Det var väldigt smarrigt enligt Freja.


"riktigt elak hosta"

Helgen blev inte som planerat. Stackars lilla underbara Freja har varit så förkyld. Hon har haft en riktigt elak hosta, ont i halsen och snuva. Det har varit så hemskt att se henne må så dåligt och vara då ledsen. Man har märkt att det gör jätte ont i halsen för hon har blivit alldeles hjärtskärande ledsen när hon hostar. Så det sömn har varit en bristvara. Speciellt fredag-lördag. Vi har suttit upp och sovit, gått omkring och tröstat, sjungit och vyssjat. Men vi tog oss igenom det. Vi är så starka tillsammans. Starkare än någonsin. <3

Men jag kom faktiskt iväg på äventyr iaf. Freja har trots allt världens bästa pappa. Så igår drog jag och Malin iväg till Gekås. Det var så skönt att vara mig själv för en stund. Jag fick köpt ett par julklappar iaf och lite annat smått och gott.

På eftermiddagen fick vi söndagsmiddag hos M&M och sen spelade vi Bingolotto. Vuxenpoäng. Haha!

Den här veckan ska jag och Malin pyssla lite inför julen. På onsdag ska vi krydda egen snaps, göra senap och om vi hinner så ska vi nog koka lite marmelad. Clementin/apelsin tänkte jag. Juligt och bra.

Men idag blir det nog inte mycket gjort. Jag och Freja sov till 10.45 (!!!) och gick inte upp förrän 11.30 (ännu mer !!!) så dagen har blivit väldigt kort. Men det var välbehövligt.

Nu ska jag hämta en nyvaken och gosig liten flicka nere i vagnen. Jag hör att hon ligger där nere och pratar med sin giraff.


"utan Freja för första gången"

Idag, och speciellt ikväll, är det synd om min lilla älskling! Hon är så himla rosslig och man hör riktigt hur det river i halsen när hon hostar. Stackarn har till och med blivit hes.

Nu sover hon iaf. Jag fick höja huvudändan i hennes säng så det blir lite lättare att andas. Hoppas hon får sova inatt. Och vi också.

Tanken var att vi skulle åka upp till Liseberg imorgon. Men det har vi lagt ner. Känns onödigt att gå runt utomhus med henne i flera timmar när hon redan är krasslig. Vi vill ju verkligen inte att set blir värre.

Så nu har vi andra planer för morgondagen. Jag ska kanske ge mig ut på äventyr utan Freja för första gången. OM Freja mår bra och OM det inte är kö så åker jag och Malin till Gekås och shoppar lite julklappar. Det kommet kännas såååå konstigt. Hur ska jag klara mig utan henne så länge. Jag kommer få sån abstinens. Får säga till Malin att hindra mig från att ringa eller sms:a hem stup i kvarten. Dags att klippa navelsträngen. Om vi kommet iväg förstås.

Jag har hittat en grym app nu iaf så nu kan jag lägga upp bilder utan att vara orolig. Bjuder på en innan jag smyger in i sovrummet till min sovande familj.


"rosslade, snarkade, hostade och nös"

Fy vilken hemsk natt det har varit. Och då menar jag inte bara hemsk som i jobbig utan hemsk dom i riktigt j-la otäck också.

Igår var Freja lite hostig och snuvig. Men inte värre än hon har varit förut. Men oj vad det tilltog på natten. Hon rosslade, snarkade, hostade och nös hela tiden. Men hon sov och verkade ganska lugn till kl 1.30. Då brakade det loss.

Hon vaknade och var helt hysterisk! Jag har aldrig hört henne skrika så. Hon var helt förtvivlad. Lägg dessutom på ordentligt rossel och hes röst så var mammas oro total. Inget hjälpte. Jag tog upp henne och försökte trösta. Bar henne på alla sätt jag kunde komma på. Sjöng. Vyssjade. Nässug. Ja, allt. Till och med vid bröstet var hon ledsen, och då är det illa!

Det enda som funkade var pappa. Hos pappa blev hon lugn och somnade till slut mot hans bröst. Efter en stund kunde han som tur var lägga henne hos mig i sängen. Men fy vad ynklig hon har låtit. Stönat på varje utandning och varit helt slö i rörelserna resten av natten.

Jag var helt livrädd för att somna. Jag var helt säker på att hon skulle sluta andas. Fy vilken hemsk känsla.

Lite sömn har jag iaf fått och nu på morgonen verkar hon vara sig själv igen. Är fortfarande lite slemmig och hostar lite men är glad och pigg iaf. Ska prata med Bvc idag och se vad hi kan göra om det skulle bli likadant inatt. Stackars mammas älskling!!!


"den här bilden"

Jag tänkte passa på att lägga upp en bild. Freja satt så duktigt och lekte i sitt gym innan idag och jag knäppte givetvis bilder. :) Har inte velat lägga upp bilder eftersom jag skriver i telefonen och jag har inte hittat något bra program där jag kan "vattenstämpla" bilderna. Man vill ju inte att bilder på Freja dyker upp någon annanstans. Men den här bilden är tagen bakifrån så man ser inte hennes ansikte.

Idag är hon 5 månader och 17 dagar gammal.


"potatis"

Nu har vi precis varit på sista simlektionen inför juluppehållet. Helt otroligt... Juluppehåll... Jag tycker inte ens att det är vinter än. Bara milt och regnigt. Usch!

Freja var inte på humör på lektionen idag. Gnällde mest hela tiden. Så jag fick mest trösta. Hon var nog för trött. De andra gångerna har hon sovit i vagnen en bra stund precis innan lektionen, men inte idag. Så nu vet vi det. Fuska aldrig ned sömnen innan simningen.

Jag provade att ge henne potatis idag när jag åt lunch. Det var inte gott. Inte det heller. Det är verkligen bara majs och gröt som duger för fröken. Men jag ger mig inte. Så imorgon blir det blandad puré med potatis och majs. Då kanske jag kan lura henne så hon äter lite potatis. :)


"på tok för tidigt"

Jag är vaken alldeles för tidigt. Nej förresten, Freja är vaken alldeles för tidigt. Visst, 7.45 är inte speciellt tidigt. Men set är på tok för tidigt när man inte kom i säng förrän efter 12, ammade 45 minuter runt 4 och igen 6,30. Efter det vägrar hon somna om. Men jag vägrar ta upp henne så vi får väl se vem som vinner. Nu ligger hon själv inne i min säng med sin snutte och speldosan. För en kvart sen tröttnade jag, satte igång speldosan och gick ut. Hon verkar somna lättare om jag inte är där. Hon är ju inte ledsen, bara gnällig. Så nu sitter jag inne på toaletten, det varmaste rummet i lägenheten, och funderar på om jag ska smyga mig in. Det har varit tyst länge nu. Så kanske, om jag har tur, så har hon somnat om....

Mamma behöver mer sömn!


RSS 2.0