"Nykokta skinka"

Nu är lägenheten julpyntad och julfirandet har satt igång.

Hela gårdagen osade julkänsla.
På dagen pyntades lägenheten från topp till tå.
Gardinerna sattes upp, julstjärnor och julstakar kom upp i fönstren, alla tomtar fick komma ut ur kartongerna och julblommorna är på plats.
Allra mest nöjd är jag med min hemmagjorda julgrupp. I en stor julgranskula har jag planterat en hyacint. Är det inte tjusigt så säg?



Men julfirandet tog inte slut där.
På eftermiddagen kom Malin, Mattias, Angelica, Klasson och lille Viggo hit och hjälpte oss att äta upp vår nykokta skinka och dricka upp vår glögg.

Och varför stanna där?

Idag blir det Jansson och revben till middag och ett och annat glas underbart god julmust.

"Var sjutton är snön?"

Det är snökaos i Luleå.
Det är snökaos i Stockholm.
Det är snökaos i Göteborg
Det är snökaos i Malmö.

Men i Falkenberg är marken fortfarande bara svart och grå.
Var sjutton är snön?

Det verkar vara mängder av snö i hela Sverige. Men vädergudarna har nog glömt bort oss halläningar.
VI VILL OCKSÅ HA SNÖ!!!

"Vi är utelåsta!"

Ännu en helg utan planer. Helt underbart att bara kunna ta det lugnt och bara göra det man känner för när man slår upp ögonen på morgonen. Det har vi inte varit bortskämda med på länge. Nog för att vi bara haft roliga saker som fester inplanerat så är det ändå skönt att ha helt ledigt.

Mer eller mindre hela helgen spenderades med Malin och Mattias. I lördags var vi alla fyra tillsammans med Malins lillebror Markus på Sannarpsbadet. Det är något med vatten och rutchkanor som tar fram barnet i en. Jag tror nog vi "vuxna" tyckte det var minst lika roligt som 11-åriga Markus, haha. Det är badhus och Liseberg som gör mig till barn på nytt.

På kvällen skulle de stora pojkarna ha spelkvälll här hemma så jag flydde fältet och våldgästade Malin istället. Det blev ett par glas vin och alla spel du kan tänka dig på Playstation; Buzz junior, Sing Star och Guitar Hero. Så när jag skulle traska hemåt vid halv 2 tyckte jag att det hade varit en väldigt lyckad lördag. (Trots att min dyngfulla sambo gått ut på krogen...) Men ack vad fel jag hade. Innan jag gick upptäckte jag att mina nycklar låg kvar på bänken och när jag ringde fyllekajan jag bor med får jag veta att han lämnat sina nycklar hemma. Vi är utelåsta!!!! Det blev övernattning på soffan hos Malin och Mattias och igår fick vi ringa Securitas som fick öppna dörren åt oss. Så när vi kommer in i lägenheten, 400kr fattigare, ser jag att Samuels nycklar ligger ungefär 2cm från mina på bänken. Snacka om att alkohol gör en blind, haha!

Så imorgon ska jag göra extra nycklar och sprida ut till alla jag känner.

Men jag är lycklig över vinterkylan och extremt lycklig över att julmust finns i butikerna.


"Och vilken fest det var"

Nu måste jag erkänna att jag har varit fruktansvärt dålig på att uppdatera här trots att det hänt väldigt mycket. Speciellt har det varit mycket fest.

Och vilken fest det var i Stockholm när Jonas fyllde 30år. Mängder av god mat och trevligt sällskap. Väldigt roligt att träffa Rebecca och Jonas igen. Samuel intog rollen som DJ som vanligt och satt bakom sin dator och drack glas efter glas med Rebeccas drinkbål. Tur att han kan ha roligt med sig själv.

Dagen efter bar det av till min kära morbror i Bro för lite traditionell kinesisk middag, öl och bastu. Så nu kan man lungt säga att Samuel har blivit invigd i de finska traditionerna i min släkt. Det blev gott om öl och extrem bastubadning. Det hela slutade med att min kära sambo och min "coola molblol" stod bredbent på hans altan mitt inne i ett nybyggt villaområde i Upplands Bro med handuken över axeln istället för runt höften och njöt av den kyliga vinden. Och stackars jag stod i mitten. Med handuken runt mig kan tilläggas.

Och vilken fest det var i Borås helgen efter när min andra morbror fyllde 40 och firade detta med cowboy fest i deras nybyggda stall. Det serverades cowboygryta och vi roades med en musiktävling. Mycket trevligt. Samuel charmade in sig hos resten av släkten och även den ingifta släkten. För jag tolkar frågor som "Hittade du honom på ett dårhus? Haha" som en komplimang.

Och vilken fest det var förra helgen i Morup när det var dags för årets traditionella Halloweenfest. Som vanligt finns det otacksamma som ställer in i sista sekund eller helt enkelt inte dyker upp utan ett ord. Men de trogna och älskade var där. Som vanligt gick folk verkligen in för att klä ut sig och den ena såg skumare ut än den andra. En salig blandning med allt från vuxna bäbisar till Two-Face och Jokern. Som vanligt massa lekar, mycket alkohol och bastubad fram på småtimmarna.

    


För att ge mina trogna läsare lite vardagsnyheter också så kan jag dela med mig av att jobbet fungerar alldeles utmärkt. Tror jag kanske till och med har hittat hem. Nog för att jag bara varit där i två veckor men det känns väldigt bra än så länge i alla fall.

RSS 2.0