"Fotograferade lägenheten"

Igår var det en mäklare här och fotograferade lägenheten. Skönt att ha det överstökat. Nu är det gjort så nu behöver man inte städa och fixa varenda ledig sekund man har.
Igår gick jag upp kl 10 och städade mer eller mindre oavbrutet i 6 timmar tills Samuel kom hem. Tur att man i alla fall fick sova ut på sin lediga dag. Det är mer än vad man kan säga om idag... Upp innan sju och ut i tvättstugan. Suck! Men man måste väl.

Lägenheten var i alla fall så fin den kan bli igår. Nu blommor överallt och frukt och grönsaker framme i lägenheten. Men det kändes himla lurigt att ha någon som gick omkring här och fotograferade. Han kollade ju på alla detaljer. Ännu konstigare kommer det kännas när vi ska ha visning här. Tur att man slipper vara hemma då.

Var och tittade på ett hus här i området igår också. Det var vår mäklare som hade det så han tyckte vi skulle hänga med och titta lite spontant så där. Men det var absolut inget för oss. Alldeles för mycket att göra på ett så pass litet hus. Men kul att gå och titta lite.

"Fotbollsnerver"

Idag har jag fjärilar i magen.
Mer än vanligt.
Och fjärilarna är röda. Manchester United-röda.

Det var länge sen det var en så här stor match. United - Inter ikväll och jag är lika nervös som inför Champions League finalen förra året. Jag har längtat efter fotbollsnerverna. Det är det bästa som finns. Så ikväll är det jag som sitter med grabbarna och kollar på matchen och kanske till och med tar en öl, ledig imorgon som man är, medan Samuel är hemma så långt ifrån fotboll han kan komma. Snacka om ombytta roller. Men är man sport-tjej så är man...

"Egna semlor"

Pulkaåkningen i fredags var en upplevelse.
På en plåtbit, som tydligen i varnliga fall fungerade som en mellanvägg på lastbilar, åkte vi bakom Mattias mazda. Mycket spännande upplevelse. Nog för att vi flickor inte riskerade våra liv lika mycket som killarna så nog kittlades det lite i magen i alla fall. Till och med lilla Lea fick åka med på en väldigt lung åktur. Himla mysigt att vara ute i snön lite faktiskt.

Lördagen gick i lathetens tecken. I alla fall för mig... Samuel var iväg och jobbade hela dagen så jag besökte min kära vän soffan och tv-kontrollen. Mycket skönt!

Söndagen var en aning mer hektisk. Storstädning inför fotograferingen på onsdag. Vår mäklare kommer och ska förberede en kommande försälljning av lägenheten. Så allt måste vara tipp topp. Samuel dammsög till och med bakom spisen och under köksskåpen. Inte för att det syns....

På kvällen gjorde jag något jag aldrig gjort förut... Jag bakade egna semlor. Jag äter inte ens semlor så jag anser mig ha gjort en god gärning. Malin och Mattias kom på besök och provsmakade med oss och idag har Samuel med sig semlor till jobbet. Vi får väl se om dom blir uppskattade.

Nu sitter jag på jobbet med en sju helvetes huvudvärk som bara blir värre och värre. Känns ju inte speciellt härligt med tanke på att jag ska sitta här till kl 18. Får hoppas det blir lite bättre efter lunch.


"Termometern visar -2"

Tro det eller ej men det är fortfarande alldeles vitt här på västkusten och snön faller fortfarande ner utanför förnstret. Termometern visar -2 så det känns ju ganska lovande. Snön kan mycket väl få ligga kvar en stund nu. Orkar inte med grått, blött och tråkigt töväder. Låt oss ha lite vinter nu istället.

Jag håller tummarna för att både väder och vänner ska tillåta lite pulkaåkning i eftermiddag. Jag tänker gå och inhandla varor för varma mackor och varm choklad för säkerthets skull. Lika bra att vara förberedd.

Håller vädret i sig ska vi nog försöka åka lite skridskor till helgen också. Vi fick lite mersmak efter att Samuels syster lockade med oss ut på sjön när vi var uppe på besök hos dom i Vallentuna i helgen. Till och med jag som alltid sagt att jag ABSOLUT inte varken kan eller vill åka skridskor införskaffade mig ett par begagnade skrillor och gav mig ut. Lyckades till och med stå på benen hela tiden. Inte ens en vurpa. Men det var nära...

Så har vi tur kan det bli en riktigt mysig vinterhelg.

"Ett vintervitt Falkenberg"

Jag vaknade i morse i ett vintervitt Falkenberg. Det är ovanligt.
Ännu mer ovanligt är det att det faktiskt fortfarande snöar. Verkar bli en riktig vinter dag.
Får planera en riktig vintermiddag ikväll till mig och älsklingen!
 
Nu överväger vi att köpa hus.
Jag vet... det är ett himla velande fram och tillbaka. Men vi har lagt ner allt vad tvåa heter i alla fall. Det blir ett litet hus eller en trea. Nu ska vi bara hitta vårt nya hem. Det är inte det allra lättaste.

Men nu ser jag fram emot min födelsedag istället. Bara 15 dagar kvar. Och bara 16 dagar kvar till festen. :)

"Jag vill ha den"

Vi ÄLSKADE trean vi var och tittade på igår. Vi la ett bud på utgångspriset på studs och kände mig hemma direkt.
Men riktigt så bra skulle det inte vara.. Varför skulle turen vara på vår sida?

Nu är det en far och son som gett sig in i leken och efter några bud fram och tillbaka har de lagt ett bud på 550.000. Det var precis det vi hade lånelöfte på. Så nu måste vi kontakta banken. Får vi ett lite större lån lägger vi nog ett högre bud men sen får det nog nästan vara bra.

Men jag vill ha den lägenheten!!!

Köket var allt annat än bra, men jag vill ha den!!!

FAN!!!


"Ge oss in i en budgivning"

Allt var klart.
Vi skulle till banken imorgon och hämta handpenningen. Sen skulle bara kontraktet skrivas under. Jag kunde äntligen parkera och sluta oroa mig över det här förbaskade lägenhetsköpet.
Men inte då...
Istället får vi ett samtal av mäklaren på eftermiddagen igår. Det har kommit in ett bud till. Så nu får vi ge oss in i en budgivning om vi ska ha den. Så istället för att äntligen få släppa all oro så har jag fått ännu mer att fundera över. Nu behöver vi inte bara bestämma oss för om vi vill ha lägenheten. Vi behöver nu bestämma oss för hur långt vi är villiga att gå för att få den. Och jag som redan var orolig över om vi skulle få tillbaka pengarna när vi låg under utropspriset....

Så nu ska vi gå på en visning på en trea i eftermiddag och sen får vi bestämma oss för om vi ska ge oss in i en budgivning eller inte...

Så är du självklart lungt på jobbet också så jag har massa tid att sitta och våndas över det här tuffa beslutet. Typiskt!

"Så himla nervös"

Innan dagen är slut är det mycket troligt att vi är stola ägare till en tvåa, jag och min älskade Samuel.
Jag blir så himla nervös. Det är så mycket pengar men jag tycker verkligen om den.  

Så nu blir det turboförsäljning av ettan och sen blir det flytt. UNDERBART!

"Håller tummarna"

Vi har lagt ett bud på lägenheten.

Himla läskigt måste jag säga. Det är så mycket pengar så jag blir alldeles svettig av bara tanken. Man får ju hoppas att vi får tillbaka det när vi en dag ska flytta därifrån. får vi lägenheten har vi några små renoveringsplaner, men jag vill inte fundera för mycket på det. Då blir man bara besviken om det inte blir av... Men jag håller tummarna.

I helgen har vi varit så duktiga så vi har röjt ur förrådet och vi har packat ihop lite överflödiga prylar i lägenheten. I söndags var Samuel så ambisiös att han bytte innedörrarna och målade om några gula dörrkarmar. Jag låg i soffan.. Blev för mycket vin till melodifestivalen i lördags. Finns risk för det när jag och Malin umgås.. Men trevligt var det.

Så nu ska jag snart pysa hem från jobbet och fortsätta städa. Ska försöka få dit en mäklare i veckan så vi i alla fall är startklara om vi får en lägenhet.

Känns riktigt tråkigt att sälja lägenheten faktiskt. Det är ju trots allt mitt och Samuels första hem. Mycket minnen därifrån. Inte bara sen vi bodde där. Det var ju trots allt i den lägenheten vi blev kära, när Mattias fortfarande bodde där. Så det kommer bli tråkigt... Men det är nog oundvikligt att växa ur en etta. Så det är nog dags att ta nästa steg framåt in i vuxenvärlden. Önska mig lycka till!


"Försäljningsklar"

Igår var det fullt upp minst sagt.
Jag var ledig men jag hade inte en lugn stund.

På dagen var det både tvätt, städning och packning. Hann inte med en i närheten av så mycket som jag ville. Planen var att tvätta upp allt, vardagsstäda lägenheten och packa ner lite överflödiga prylar. Jag hade också tänkt att jag skulle få ställa mig i köket en stund. Det är ju trots allt min avkoppling. Planen var att jag skulle fylla upp frysen med lite bullar, kakor och bröd.

Verkligheten såg inte riktigt ut så. Jag tog någon timmes timeout på morgonen, efter att ha diskat upp monsterdisken, och tittade ikapp på Private Practice - min nya favoritserie. Sen var det full fart. Tvätten hann jag med. Städningen blev det inte mycket med. Men jag hann med att tömma ur linneskåpet på alla onödiga handdukar och lakan. Inte han jag baka mycket heller. fick stressa ihjäl mig för att ens hinna slänga ihop några äppelpiroger. Men det lyckades jag med i alla fall. Så idag itter dom och mumsar små äppelpajer på min älsklings jobb.
 
Får hoppas att jag hinner med mer idag. Det ser ju dock inte så lovande ut med tanke på att klockan är över 12 och jag har inte hunnit mer än fått i mig frukost. Inte så lätt att få saker gjorda när man vaknar med en huvudvärk som gränar till ett migränanfall...

Vi hann med tre lägenhetsvisningar igår i alla fall. Två tvåor och en trea. Trean var vi överens om att vi inte tyckte om. Tvåorna var betydligt mycket bättre. Den ena är hypermodern och väldigt öppen. Den andra är lite mer hemmatrevlig men väldigt färsch. Utgångspriset är mer eller mindre det samma och boende kostnaderna skulle hamna på samma peng.
Men vi har nog fastnat för den om var lite mindre. När vi paratade om det här på kvällen känndes det som vår nya lägenhet. Längst upp i huset med utsikt över precis hela Falkenberg. Man ser till och med havet när det är klart ute. Ohc det fanns balkong som den andra saknade.

Så Samuel ska nog lägga ett bud idag. Lite lägre än utgångspriset men killen som bor där vill nog bli av med den fort och vi är ensamma om att vara intresserade just nu.

Nästa torsdag ska vi kolla på en trea, å vi får väl se vad som händer.

Helgen består i alla fall av grovstädning och packning så lägenheten är försäljningsklar.

"Många visningar blir det."

Lägenheten igår var sådär.
Planlösningen var kanon. Verkligen super! Väldigt öppen och fin.

MEN!

Köket var sådär. Mycket små skavanker och fruktansvärt tråkiga luckor. Så vi hade nog fått byta det.
Och badrummet ska vi inte ens prata om. Plastmattor som inte var helt nya och otroligt mörkt och dystert. Kändes nästan lite smutsigt trots att jag är helt säker på att ägaren städat det inför visningen. Litet var det också...
så jag tror verkligen inte det blir någon affär där.
Jag är inte villig att betala en halv miljon kronor för en lägenhet där jag egentligen inte är nöjd med något anant än planlösningen.
Min kära far hade nog dessutom smällt av när han såg de buckliga betongväggarna. Så jag ska vara en god dotter och bespara honom det.

Nu har vi en tvåa vi ska titta på på torsdag och en trea som Samuel bokar visning på i detta nu. Får hålla tummarna. Många visningar blir det.

Fröken Lodin har ju fått heltid fram till sommaren nu så det är ju helt rätt titd att flytta.

"I mitt tennis-hjärta"

http://se.youtube.com/watch?v=xkomuQy_7s0&feature=related

Det här är anledningen till att man sitter framför TVn och tittar på en fem timmar lång tennismatch.
Vilka slag och vilka dueller man får se.
Det här är iofs ett sammandrag av det bästa från australian open förra året. Men jag kan lova att årets uppsättning absolut inte var sämre.

Finalen igår mellan Federer och Nadal fick till och med en bakfull Helena att hålla ögonen öppna i x antal timmar.

Och jag får nog motvilligt erkänna att jag höll mer på Nadal. Trots att jag länge troget varit ansluten till Federers supporter-skara. Men nu är det nog lite mer Nadal i mitt tennis-hjärta. Mycket på grund av sånt här:

http://se.youtube.com/watch?v=EA78J_Fc0sk

I eftermiddag ska vi kolla på en trea här i stan. Hoppas den är fin. Den är lagom stor och har totalhyra så den hade passat oss utmärkt. Hoppas att det inte är för mycket att fixa på den bara. Varken jag eller Samuel orkar med några större renoveringar just nu. Och inte min pappa heller kan jag tro... ;) Men vi håller tummarna.

RSS 2.0