"nyårsplanerna"

Jag börjar misstänka att det är tänder på g. Hon äter mer än vanligt på, ja på allt egentligen. Fingrar, leksaker, kläder, telefoner eller vad hon nu får tag på. Biter hårt gör hon också. Mina fingrar råkar vara favoriten. Den här veckan har hon dessutom sovit oroligt och är lite gnälligare än vanligt. Vi får väl se om det dyker upp ett litet risgryn snart. Det kan ju lika gärna vara en vanlig förkylning. Jag brukar trots allt överanalysera allt. ;)

Idag har jag funderat mycket på nyårsplanerna. Vi ska fira här hemma med lyxig fyra-rätters. Eller kanske till och med fem-rätters. Det är det jag har funderat på idag. Vi ska ha hummer till förrätt, ugnsgratinerade halvor. Sen blir det oxfilé med goda tillbehör. Efter det någon osträtt. Jag önskar mig två goda ostar, ett par skivor riktigt god skinka och någon marmelad. Och efter det efterrätt. Men idag slog det mig att man kanske skulle lägga till en soppa också. Den stora frågan är om det är värt det extra jobbet?! Tanken slog mig också att det kanske är väl stöddigt att tro att man ska kunna ära en fem-rätters tillsammans med en 6,5 månader gammal Freja. Ska fundera på detta. Får surfa efter lite recept efter Greys. Samuel är ändå hos Klaesson och spelar så jag är själv.


"morot och broccoli"

Grönsaker verkar inte vara någon hit hos Freja. Idag provade vi broccoli igen. De första skedarna gick helt okej. Jag trodde faktiskt att hon tyckte om det. Men sen totalvände det. Hon behöll purén på tungan och grimaserade. Ett par gånger klöktes hon till och med så hon tyckte verkligen inte om det. Ny borde hon ju ha vant sig vid konsistensen. Majspure tycker hon ju om. Jag måste överlista henne på något sätt. Jag vill inte ha en unge som inte äter grönsaker. Jag vägrar! Jag vet att hon inte ens är 6 månader än men tiden går så fort så jag vågar inte ligga på latsidan.

Så nu får morot och broccoli avvakta igen. Nu står potatis och gröna ärtor högst upp på listan. Får prova potatis och se om den milda smaken går hem bättre.

Nu ligger hon nere i vagnen och sover. Stackaren hostar hela tiden. Har fått gå ner och natta om henne ett par gånger för att hon vaknar när hon hostar. Får se hur hon mår imorgon när vi ska simma. Vill ju inte riskera att hon blir sjuk!


"utan stöd"

Idag provade vi morot igen. Det var ingen höjdare enligt Freja. Vilja grimaser. Hon rynkade ihop pannan och sträckte ut tungan. Så imorgon provar vi broccoli och ser om det funkar bättre.

Hon sitter så duktigt nu. Hon kan sitta helt själv utan stöd korta stunder. Hon sitter fortfarande framåtlutat men hon har kontroll över det. Stora tjejen. Får hon sitta mot mig eller ryggstödet i soffan så går det lysande. :) Jag tror hon sitter till jul. Jag hoppas det. Jag kan se det framför mig när hon sitter på golvet framför julgranen på julafton. Som jag längtar!


"sååå lyckad"

Nu är festen över. Eller för mig iaf.

Jag har landat hemma nu. Freja var helt slut så hon fick en flaska och sen bums i säng. Jag riktigt såg på henne hur skönt hon tyckte det var. Hon såg ut precis som man själv känner sig när man varit iväg en hel kväll och äntligen får krypa ner i sängen.

Nu sitter jag djupt tillbakalutad med en filt över benen och ska dricka en kopp te framför tvn innan jag också kryper till kojs. Det är ju en dag imorgon också. Vuxenpoäng!

Festen var sååå lyckad. Kalle och Matte har varit guld värda. Jag har helt kunnat släpps köket. Det är inte ofta. De har förberett, lagat mat, serverat, dukat av och diskat. Och nu efter middagen skötte de baren. Sjukt tacksam är jag!

Ne... Nu orkar jag inte skriva mer. Bättre att dricks upp mitt te innan det blir kallt. :)


"som ett stort barn"

Idag har vi massor att göra. Vi sitter och laddar i soffan. Jag väntar på att Freja ska bli trött så ska hon få sova i vagnen så kan jag fixa ifred. Listan är lång!

Hon sitter riktigt duktigt nu. Det är en bra bit kvar tills hon sitter utan stöd men vi tränar varje dag. :) Idag satt hon själv i soffan med en kudde på varje sida. Inte alls uppbullade utan de låg bara i soffan som lite stöd. Där satt hon jättefint och lekte som ett stort barn. Hon växer så fort! 5,5 månad redan!

Nu börjar gnället så nu ska jag sätta fart.


"stirrar i taket"

Jag ligger som vanligt vaken och kan inte sova. Kl är snart 12 och om ca 4 timmar vaknat Freja och vill ha mat. Så jag kanske borde sova en stund??

Det är ta mig tusan samma sak nästan varje kväll. Jag ligger vaken i ett mörkt rum och stirrar i taket. Otroligt frustrerande!!!

Idag har var det dags för babysim igen. Den här gången fick Freja och S vara ensamma i poolen. Jag stod bredvid och fotade. Avundsjuk var jag också. Det är så himla mysigt att bada med henne. :) Men jag kan skriva mer om det imorgon. Nu SKA jag sova!!!


"prova morot igen?"

Idag är jag riktigt trött. Jag vet inte varför för jag tycker nog att jag fått sova inatt. Men så är det... Freja sover och jag borde verkligen göra lite nytta. Jag har tagit hand om disken men ny halvligger jag i soffan och kommer inte upp. Jag orkar inte.

Jag tror nog att gårdagens plan kan vara en vinnare. Kvällsgröten blev försenad så det blev lite gnälligt. Så idag gör vi ett nytt försök och ser hur det går.

Jag har funderat på vad vi ska testa för ny smakis i helgen. Vi har provat morot, broccoli, palsternacka och majs. Än så länge är majs favoriten. Kan undra om det beror på smaken eller att hon har vant sig vid konsistensen på purén. Man kanske skulle prova morot igen?

Nu ska jag ta tag i mig själv och stryka och sätta upp julgardinerna i sovrummet. Jag motiverar mig med jag ska kasta mig i soffan med ett stort glas julmust när jag är klar. Och om jag skyndar mig kanske jag hinner innan Freja vaknar.


"bästa planen ever"

Idag testar jag och Freja en ny rutin som borde vara helt perfekt. Får se om det funkar lika bra i praktiken.

när hon vaknade efter sin nap fick hon två msk majspure samtidigt som jag åt lunch. Det är det nya.. Annars brukar hon bara äta riktig mat på kvällen. Men hon blir inte speciellt mätt på smakisarna så jag ger henne gärna en halv portion gröt på kvällen. Hon verkar sova väldigt bra på det. Så för att få ned både smakis och gröt så provar vi att göra så här.

Det negativa är att S inte får vara med när hon äter smakisarna. Men jag tänkte att man kan ge nya grejer på helgerna så löser vi det också.

Bästa planen ever! Hoppas Freja tycker det också. :)


"det dagliga rycket"

Freja ligger i vagnen och sover och jag har gjort det dagliga rycket. Tömt soffan på prylar, (när man har stor soffa bor man i den. ) satt igång en tvätt, bäddat och städat köket. Finns det något som är mer tröttsamt än att städa köket? Jag gör det minst två gånger om dagen och ändå tycker jag att det är stökigt. Hopplöst!!!!
Jag borde dammsuga också men det sparar jag tills Freja är vaken. Varför utmana ödet? ;)

Nu ska jag iaf luta mig tillbaka i soffan en stund. Det är jag värd!


"tänker inte ge mig"

Nu börjar intresset svalna. Det höll några dagar och nu glömmer jag bort att jag ska skriva ner vad som händer. Men jag tänker inte ge mig än.

Idag sov jag och Freja till 11! Hör och häpna! Hon vaknade vid 6 tiden och vägrade somna om efter att hon ätit. Jag var så trött att ögonen gick i kors. Jag provade allt. Speldosa, snutte, sjunga, klappa rumpan, guns n roses, ja allt. Hon var nära flera gånger men gnällde mest hela tiden. Till slut somnade hon om vid bröstet strax innan 8. jag slingrade mig och la mig på Samuels sida. Sen sov hon 30 min, vaknade igen men somnade om på egen hand och sov till 11. Jag var lycklig.

Imorgon hat vi inga planer. Inte på dagen iaf. På kvällen ska jag och Malin iväg och handla inför festen.

Sov så gott världen. Det ska jag göra!


"julmarknaden"

Jag är en så fantastiskt stolt över min underbara dotter!!!

Vi har gått omkring i två timmar inne på julmarknaden på Vapnö och Freja har varit så snäll. Det har varit fullt med folk och massa ljud och hon har legat i vagnen knäpptyst och bara tittat sig omkring. Vi har så klart tagit upp henne och myst och låtit henne se sig omkring. Men inget gnäll och inget tröstande.

Det trodde jag aldrig för några månader när man fick roa och trösta henne heeela tiden. Hon växer upp så fort!

Nu sitter vi i bilen på väg hem. Bagaget är fullt med korv, knäckebröd, leverpastej, rökt älgstek och annat smarrigt! Så ny ska vi hem och tända ljus, värma glögg och bara mysa!


"något efterlängtat"

Vilken natt vi har haft! En riktigt bra natt. Det behövde jag. Det behövde jag verkligen.

Nattlinnen fixade vi helt utan tårar. Freja somnade helt själv i sin säng när hon hade ätit upp. Sen sov hon oavbrutet till 4.30!!! Härliga unge. Och det bästa var att jag häll mig halvvaken medan hon låg och åt och snuttade i nästan en timme så jag kunde lägga över henne i sin säng. Där sov hon till halv 8. Underbart! Jag känner mig som en ny människa. :)

Idag ska vi först till familjen Klaesson på söndagsmiddag som idag fått bli söndagslunch. Tänkte köpa med mig lite fryst majs och låta Freja prova majspure.

Min dagliga Freja-teori är att hon sover bättre om hon äter fast mat två gånger på dagen. Igår fick hon gröt två gånger och sov som en ängel i natt. Och jag har för mig att det har varit så någon mer gång. Det ska testats...

Men i eftermiddag är det dags för något efterlängtat. Wapnö julmässa. Jag saknar snön bara. Det har varit snö de senast två åren när vi varit där och det gör det ännu mysigare. Men men... I år får vi ned oss Malin, Mattias och Frejas farmor så det kommer bli toppen. :)


"vänsterhänt?"

Det blir många inlägg nu i början märker jag. Det är så mycket jag vill få ur mig. Jag vill skriva ner allt Freja gör och hela våran vardag.

Nu har Freja medvetet börjat flytta saker från en hand till den andra. Hon har gjort det någon gång tidigare men då har det nog varit slumpen. Men den här veckan har hon gjort det flera gånger. Framförallt skeden som hon alltid får leka med när hon ätit färdigt.

Men jag har märkt att hon ofta byter från höger till vänster men sällan tvärtom. Kan hon vara vänsterhänt? Kan man märka det så här tidigt?


"i en dimma"

Jag lyckades ta mig ur sängen idag igen. Nu sitter vi och äter frukost. Eller jag äter och Freja tittar på. :)

Det blev som vanligt en natt med massa amning. Hon vakna första gången 1.45 och sen var det igång. Jag kommer inte ens ihåg hur många gånger hon ätit på nätterna. Allt är i en dimma typ. Men det var iaf tre om inte fyra gånger innan jag tände lampan, och insåg att jag inte kommer få sova mer, kl 8.

Sen låg vi kvar i sängen en stund och myste. Freja låg och pilla på allt som vanligt. Favoriten idag var mammas bh-band. Söta unge. :)

Idag är pappa S borta hela dagen och M&M är i Helsingborg och ska tura till Danmark så jag och Freja får roa oss på egen hand. Får se vad vi hittar på...


"på nätterna"

Nu är vi uppe!

Det tar mig alltid ett par timmar att ta mig ur sängen på morgnarna. Jag är så trött. Freja sover ju på nätterna men ska fortfarande ha mat ett par gånger de flesta nätterna så jag får inte speciellt mycket sammanhängande sömn. Hon sover i sin säng men efter första amningen ligger hon kvar bredvid mig. Ofta för att jag somnar innan hon är färdig. ;) Men hon är snart för stor för det. Hon sparkar och flaxar och viftar så man vaknar ju alltid till ett par gånger. Och jag väcker säkert henne också. Men när klockan är 2 så har jag svårt att hitta ork och motivation som håller mig vaken i 45 minuter medan segätaren ska bli färdig. Och om jag skulle råka vara vaken när hon är färdig så är jag för trött för att "våga" lägga över henne i sin säng. Tänk om hon vaknar!!!

Så när hon inte ville somna om imorse vid halv 7 efter amningen så vägrade jag helt enkelt gå upp. Jag gör allt för att få ligga kvar och blunda. Så efter minst en timmes trugande så somnade hon om vid bröstet och sov till 9. Så nu överlever jag nog den hör dagen också. :)

Idag ska vi göra lite goda baguetter till S och hans vänner. De ska iväg och köra rally imorgon och behöver något att smaska på.


"en djupdykning"

Simningen var ännu roligare idag än det var sist. Det är så mysigt. Var faktiskt skönt att vara ensam med henne i poolen för då kunde jag ge henne all uppmärksamhet. Annars blir det så lätt att man pratar med varandra. Idag hade jag bara ögon för Freja. Och hon var så duktig! När vi övade på ryggläge låg hon alldeles avslappnad, tittade upp på mig och flöt omkring. Precis som man skulle. Mammas flicka!

Alla var så duktiga och snabba i poolen idag att instruktören fick lägga till övningar. Vi fick testa att ha de sittande på våra händer. Det gör man egentligen vara när de är så stora att de kan sitta på land. Men hon sa att vi kunde hålla se mot oss så bebisarna kunde lura sig mot bröstkorgen. De som har lite äldre barn kunde sträcka på armarna så barnen fick prova att sitta fritt i vattnet. Men Freja var så stabil att jag sträckte ut armarna jätte långt och hon satt duktigt kvar. Roligt tyckte hon det var också för hon plaskade som en galning. Men allt plaskande gjorde att hon tappade koncentrationen och gjorde en djupdykning rakt fram. Haha! Tur hon inte är rädd för vatten. ;)

Nu har jag krupit ner i sängen och ska strax sova. Ska bara rensa huvudet först. Mycket festplanering nu. Jag hänger ju som vanligt upp mig på småsaker. Vem bryr sig om vad vi har för dukar egentligen?


"så himla trögstartad"

Jag orkar verkligen inte gå upp!!! Vi har varit vakna sen strax innan 8 men sim vanligt drar jag ut på det. Freja ligger bredvid mig och leker med örngottet på min kudde. Söta barn. Morgonen är nära på den bästa tiden med henne. Förutom att jag är så himla trögstartad förstås. Hon är på så himla bra humör och kan ligga bredvid mig i en timme och prata och sprattla och pilla på allt hon kommer åt. Gärna på mig. Känna lite på munnen, dra lite i håret, klappa på kinden. Mys!

Men nu har jag nog inget val längre för Freja har så generöst lämnat en present i blöjan till sin mamma. Så nu får jag nog ge upp värmen under täcket och skynda mig in på toa där golvvärmen finns. 1,2,3!


"så ambitiös är jag"

Jag var faktiskt riktigt duktig innan och nu ligger det bröd i frysen som gästerna ska få mumsa på innan maten nästa helg. Nästa vecka ska jag göra egen tapenade som vi ska servera till brödet. Så ambitiös är jag. :)

Imorgon ska vi på babysim, andra lektionen. Ska bli så roligt. Freja tycker verkligen om att bada och duscha.

Nu blir det en stor kopp te framför Greys!


"dötrist läsning"

Jag ska nog faktiskt ta och göra ännu ett försök och blogga! Jag vill ju så gärna! Speciellt nu när Freja kommit till världen hade det varit såå roligt att ha vardagen nerskriven. Annars glömmer man bort allt så fort.

Jag önskar att jag hade bloggat under graviditeten och de första fem månaderna i Frejas liv. Men bättre sent än aldrig eller?

Problemet är nog att jag har försökt vara alldeles för "duktig". Varje inlägg skulle betyda något och jag kände att jag behövde ha något att ta upp. Men inte den här gången. Nu blir det en ren dagbok. Det kanske blir dötrist läsning. Men so what!

Just nu sover Freja i vagnen och jag sitter som en hösäck i soffan och orkar inte tag i någonting. Funderar på att gå ut i köket och sätta en deg. Behöver baka lite bröd inför 25+25 årsfesten nästa helg. Får se om jag orkar!


RSS 2.0