"Motion som motion"

Idag har jag varit aktiv.

Jag och Malin snörade på oss skorna redan vid nio tiden i morse och gav oss iväg. 60 minuters promenad fick räcka idag. Men det var ju trots allt innan frukost också. Den nya stegräknaren satt på höften och vi skramlade ihop nära på 8000 steg där på morgonkvisten.

Efter frukost stack Samuel iväg och motionerade. Men han hade inte skor på fötterna utan blades, men motion som motion. Mitt engagemang har nog smittat av sig lite.

Medan han var iväg passade jag på att pilla lite på min uteplats. Tomaterna och morötterna blev sådda och jag fogade en mosaikkruka som jag gjorde för en halv evighet sen. Så fort jag får tag på en bra kruka ska jag så mina örter också,

Nu har vi varit iväg och införskaffat alkohol för kvällen och jag har äntligen fått utnyttjat mitt presentkort som jag fick när jag fyllde år. Har köpt mig en riktigt fin stekgryta i gjutjärn från Gense. Tack Malin, Mattias, Angela, Robin, Evelina och Jens, den kommer bli välanvänd kan jag lova.

Nu sitter jag här och funderar vad jag ska göra härnäst. Samuel är ute och hjälper Klasson att tona bilrutor. Jag överväger att gå och baka bröd, men vi får se. Ikväll bär det i alla fall av till Hertings Krog med Malin (och Samuel om jag får som jag vill). vi ska kolla på Hårdroxbandet, ett coverband som två killar från jobbet spelar i. Ska bli mycket intressant.

Nehe.. dags att lyfta rumpan ur soffan och få något gjort.

"Jag missade"

Herregud!
Jag missade ju faktiskt att nämna det allra allra viktigaste.
Mitt underbara gul-svarta Elfsborg tog 3 poäng igår mot topptippade Malmö och för en timme fick vi känna på serieledning. Otrevligt nog var det dessutom ett gäng gnagare som tog över ledningen senare på kvällen. Men vi är med där uppe och jag tror stenhårt på ett SM-guld i år. Det är dags att få känna på segerruset på Borås Arena igen.

"Vi går mot sommartider"

På väg till jobbet idag klockan kvart över åtta möte jag inte mindre än 4 människor som var på väg HEM från willys med kassar och morgontidningen. Det måste vara ett säkert tecken på att vi går mot sommartider! Nog för att folk är uppe tidigt vintertid också, men inte sjutton ger sig folk ut tidigt en fredagsmorgon och handlar när det är mörkt och kallt. Men idag var det full liv och rörelse. Härligt!!!

Igår blev det en 90 minuters promenad igen. Den här gången med Malin. Vi gick ute på landet. Ja, det går faktiskt i Falkenberg. Bara en liten stunds promenad hemifrån så vips är man ute på landet med hästgårdar, åkrar och allt. Perfekt för promenader. Efteråt var dock min stackars fot alldeles förstörd. Den svullnade upp mitt på foten och brosket som bildats blev inte direkt mindre. Kunde inte röra foten alls som jag ville, men idag är den bättre iaf. Det gör fortfarande småont när jag går men jag behöver inte halta iaf. Alltid något.

Ikväll blir det gekås med Maliln. Vi ska spendera pengar på massa roligt onödigt. Om jag känner mig själv rätt så kommer jag hem med massa saker till uteplatsen. Ska trots allt sätta mina grönsaker i helgen var det tänkt. Jag hade velat kika in en snabbis på Panduros outlet som de öppnat där också. Frågan är om vi hinner det. Jag slutar trots allt inte förrän 18. Får se om jag smita iväg lite tidigare.

Hoppas alla har planer i helgen som inkluderar utomhusaktiviteter med tanke på väderprognosen.

"Alltid en början"

Igår blev det ingen motion.
Helt okej tycker jag med tanke på att jag slutade kl 18 och var tvungen att handla.
Plus att min "kvinnlighet" var som värst just igår. Hela kroppen var alldeles öm.
Så det blev hemgång direkt efter handlingen. Hemma var det fullt liv så det slutade med att det blev tacos med vänner. Men jag såg till att skippa både ost och creme fraiche och jag köpte dessutom fullkorns tortillas. Mycket duktigt Helena.

Idag blir det promenad med Malin och sedan blir det nog något lätt till middag. Typ pastasallad med mängder av grönsaker och fullkornspasta så klart. Får se vad min favorit där hemma är sugen på idag.

Det är helt sjukt hur mitt huvud har ställt om. Jag behöver inte ens kämpa med maten. Det går av bara farten. Jag vill inte ha något som jag inte har godkänt i min egen lilla diet. En ganska snäll diet, men ändå. Jag sköter mig exemplariskt om du frågar mig. Nog för att det bara gått några dagar men det är alltid en början.

"90 minuter lång promenad"

Igår var jag mycket duktig. Direkt när jag landade på hemmaplan efter jobbet drog jag på mig träningskläder och gav mig iväg. Det blev en 90 minuter lång promenad med Helena. Alltid skönt att prata av sig lite och få höra all skit från hennes jobb, där jag också har jobbat så klart. Det bästa var att när jag kom hem och hade diskat upp hälften av disken och gjort middag kändes det verkligen inte som jag gått miste av någon tid på grund av promenaden. För i ärlighetens namn, vad hade jag gjort annars?
Jag hade suttit framför tvn antingen före eller efter köksarbetet i brist på annat att pyssla med. Mycket bättre rutin att faktiskt få något uträttat. För att inte tala om hur skönt jag somnade när jag kröp ner i sängen vid 22. Jag har stensovit hela natten. Underbart!

Idag är jag inte säker på om det blir någon fysisk aktivitet för fröken Lodin. Fötterna ömmar en del från igår (inte bra att gå så länge i vanliga gympaskor från Sko-Punkten) plus att jag jobbar till 18. Men något ska vi väl kanske kunna trycka in. Imorgon blir det promenad med Malin och på måndag ska vi testa ett gym här i stan.

Maten är ju som bekant inget problem. Igår blev det kycklingcurry med mängder av grönsaker. Vi fuskade däremot lite och åt lite ris till. Men det blev i alla fall fullkornsris. Idag blir det nog någon lax. Får leta inspiration under dagen här.

"En idiotsäker plan"

Nu sitter jag här igen och jag tycker själv att det börjar närma sig ett godkänt uppdaterings förlopp. Snart i alla fall....

Helgen var toppen.
Grillning i en stuga på landet precis vid en sjö med trevligt sällskap. Kan det bli bättre?
Ja, det är klart... Samuel låg hemma med efterdyningarna från sin 6-dagars influensa och det hade givetvis blivit mycket bättre om han hade varit med. Men förutom det var det nära på perfekt. Det blev dessutom inte sämre när vi tjejer slog de, självutnämda experterna till killar som var motståndet i Master of Movies. Vi som dessutom är så långt ifrån experter som man kan bli. Skadeglada Helena njöt.

Igår blev det spontangrillning med Malin, Angelica, Klasson och lille Viggo. Mycket trevligt och jag höll mig dessutom ganska bra till mitt löfte om att äta nyttigt. Det blev varken bröd eller potatissallad till den onyttiga korven utan det blev hemmagjord bönsallad och avokado-tomat-salsa. Men jag lyxade till det med lite räksallad. Man får inte sluta leva.

Men jag måste säga att det är kämpigt.
Maten har jag kommit igång med bra. Jag har en idiotsäker plan, men jag behåller den för mig själv tills jag vet om det är tillräckligt säkert föra tt det ska fungera.
Det som är det absolut kämpigaste är att komma igång med träning. Att det ska vara så j-la svårt!!! Blri riktigt irriterad på mig själv. Men jag SKA!!!

Jag och Malin ska peppa varandra så nu jäklar ska det försvinna i alla fall någon centimeter runt midjan.


"Alldeles ljusblå"

Vilken dubbelmoral man har ibland.
Det är många dagar som jag under lugna stunder på jobbet sitter och muttrar lite smått över hur dåliga vissa är på att uppdatera sina bloggar. Trots att det är kärleksfullt mutter så tycker jag nog inte att jag har någon rätt att klaga om man tar sig en titt i min egen blogg... Men idag är det dags!

Har skadat foten. På ett väldigt klumpigt sätt dessutom. (Ja, jag tycker att detta är den största händelsen i mitt liv sedan jag uppdaterade senast... Det gör faktiskt ont!) Fastnade med foten i gallret utanför ytterdörren i fredags - det är tillåtet att skratta. Skrapade upp hela översidan av foten. Inte nog med det så svullnade foten upp och blev alldeles ljusblå och jag går som om jag är 80 år gammal allra minst.

Påsken har varit toppen!
Samuel :co byggde ut vårat älskade trall häromveckan så vi har suttit ute i solen och gottat oss så fort vi fått chansen. Man blir så himla glad av lite solljus. Nu börjar det likna något på uteplatsen också. Har fått upp en mycket tjusig ljuskrona ovanför bordet, planterat lite blommor och mina stora lerkurkor är målade. Helt underbart.. vi kommer definitivt bo kvar i lägenheten över sommaren. Vem vill flytta från stor uteplats till ballkong när grillsäsongen börjar?

I torsdags var det after work med jobbet. Som vanligt var intresset dåligt och vi blev totalt sex stycken, varav två var de helt nyanställda och en var Jonas flickvän. Men skoj hade vi. Efter en omgång plump och många skratt bar det av in till stora staden. Färdmedlet blev cykel och vi som inite hade någon egen fick nöjet att sitta på pakethållare. Resultatet blev två väldigt elaka blåmärken på insidan av båda låren. Men det var det värt för att slippa gå.

På fredagen var det ett-års kalas för Samuels gudson Viggo på dagen och inflyttningsfest hos Bevvan och Jens i Varberg på kvällen. Mycket lyckad dag. Tänk att lill-killen redan är ett år! Tiden går så sjukt fort. Viggo har viskat i mitt öra att han vill ha en kompis att leka med dessutom så det får man väl kanske överväga som present när han fyller år nästa gång.

Påskafton "firade" vi med grillning hemma hos oss. Första ölen öppnades redan vid fyra så när vi många timmar senare hade ätit, druckit en eller två öl till och spelat det hysteriskt roliga Party Alias var klockan bara midnatt. Perfekt.

Sedan har det inte hänt så mycket mer. Samuel lyckades bli sjuk mitt under bakfyllan i söndags och han är fortfarande dålig så trots att vi firade 2 år tillsammans i måndags så har jag inget mer att berätta. Vi har helt enkelt fått skjuta fram firandet. Han kan ju inte hjälpa att han blir sjuk älsklingen.

Men han tar hand om mig ändå. Igår när jag kom hem hade han tagit hand om disken och han hade varit iväg i Ullared och köpt en Soda Stream till mig. Underbara älskling! Han snappade upp att jag nämnde att jag ville ha en sån i någon reklampaus. Han tänker du alltid på mig. :)

Det var allt jag orkar med idag. mer kommer!

RSS 2.0