Just nu

Jag älskar sommaren. Freja sover, jag ligger och steker i solen och ikväll ska vi fira Mattias födelsedag på stranden. Grilla och bada. Det kallar jag livskvalitet.


Första utekvällen

Jag ber om ursäkt på förhand för eventuella stavfel. ;) Vi har haft våran första helt barnfria gemensamma utekväll ikväll. Freja sover hos Klaesson så jag och Samuel får gemensam sovmorgon imorgon för första gången på över ett år. Så vi passar på. Vi har varit på nya, fantastiskt fräscha, Bratt och lyssnat på live-musik, druckit öl, dansat och flamsat hela kvällen. På vägen hem delade vi en kebabrulle och S blev helt plötsligt och ganska oväntat helt aspackad. Haha. Vi var dessutom kvar sist av oss i gänget. Precis som förr i tiden var det han och jag. Nu har jag tvättat av mig sminket och väntar på att min man ska bli klar på toa. Hoppas jag får med mig honom i säng. Misstänker att han kommer somna i soffan. Haha! Sjukt nöjd med kvällen! Fast jag saknar min bebis så jag går sönder. <3


Favoriten just nu


Rosa födelsedagatårta

Igår tjuvstartade vi Bonnies födelsedagsfirande och bakade tårta. Önskemålet var en rosa prinsesstårta med jordgubbar på. Så det fick det bli. (Eller operatårta kanske det kallas när man har sylt i om man ska vara petig, eller?) Vi fyllde den iaf med ett lager jordgubbssylt och marsankräm och ett lager med överbliven marsan och ett tjockt lager vaniljgrädde. Täckte tårtan med rosa marsipan, öppnade upp ett hål mitt på tårtan och dekorerade med jordgubbar och glittergele. Jag fick experthjälp av födelsedasbarnet. :) Extremt gott var det iaf. :)


Äta själv

Stora tjejer äter frukost själva. Mycket hamnar fortfarande utanför men skeden används flitigt. Hon äter nästan bara med skeden nu, nästan ingenting med händerna. Mammas duktiga flicka. <3


Nya rutiner

Vi är mitt uppe i en rejäl förändring när det gäller våra rutiner här hemma. Freja sover bara en gång på dagen nu istället för två. Det händer fortfarande att hon sover en liten stund på eftermiddagen om hon sovit tidigare eller kortare än vanligt mitt på dagen eller om vi åker bil eller så. Men en vanlig dag sover hon runt 2 timmar på dagen och sen håller hon sig vaken till natten. Härligt!
 
Men i och med den förändringen så sover hon lite senare än hon gjort förut. Oftast inte förrän tidigast 12 och då har vi märkt att lunchen blir så himla sen. Eftersom hon ätit efter att hon sovit innan. Vissa dagar äter hon inte lunch förrän en bra stund efter 15. Så idag har vi provat på att äta lunch innan hon sover. Vid 11.30.
 
Det gick helt okej. Men hon var så himla trött så det var svårt att få i henne tillräckligt med mat. Sen har vi dessutom haft lite oflyt på eftermiddagen med tårtbak och fika så rutinerna blev lite knepiga ändå. Men jag tror nog det är så här vi ska ha det nu. Hon behöver nog bara vänja sig.
 
Vi provar imorgon igen och ser hur det går. :)
 

T R Ö T T

Idag är det en trött mamma som halvligger i soffan som en potatissäck. Freja vaknade med ett skrik 5.40 i morse med en illaluktande blöja. Så det var bara att gå upp och byta blixtfort och sen bädda ner Freja bredvid mig och hoppas att hon skulle somna om. Men nej då. Hon var klarvaken! Det var inte jag! Jag var helt slut. Vi kom inte i säng förrän 23 igår så det blev inte mer än drygt 6 timmar sömn. Och jag som bara sov 6 timmar natten innan också. Gäsp! Jag är för gammal för att vara ute och slarva på helgerna. Jag kommet aldrig ikapp. Men trevligt var det. Vi var på grisfest i Morup och åt gott, sjöng med till livemusiken, dansade, drack öl, sjöng, drack öl, sjöng, drack öl och så fortsatte det. Jag har ett blåmärke precis under mitt pekfinger i handflatan för att jag klappade händerna så mycket med en stor ring på andra handen. Haha! Nu är iaf S semester slut. Det känns redan konstigt att inte ha honom hemma. Det har varit så mysigt. Men an jobbar bara 4 veckor till och sen har han semester igen. :) så denna veckan får vi roa oss själva. Men vi har massa på gång. Lekstugan tillsammans med älskade Lina och Clara som vi inte träffat på evigheter känns det som. Fika i Läjet med mammas kusin, min syssling och Frejas brylling. Plus några kaffestunder med Xandra och en lekdejt på Vallarna. Härliga sommar!


Första doppet i havet

Ironiskt nog är inlägget skrivet igår. Men appen krånglade så jag kunde inte publicera... Äntligen funkar appen igen. Nu kan jag kanske få till lite inlägg igen. Idag har vi varit på stranden för första gången i år. Freja har alltså varit på stranden för första gången i sitt liv. Hon traskade omkring i sanden och rev sandslott som de vuxna byggde. Vi åt lunch och njöt av värmen. Vi avslutade med ett dopp i havet och Freja plaskade för glatta livet. Underbart!


RSS 2.0