"Det är ljust"

Jag fortsätter på det hälsosamma spåret. Idag blir det ungsstekt lax med chiliolja och rödbetsrisotto. Jag kanske till och med slänger med lite haricot verts för att öka på vitaminintaget ännu mer. Imponerad någon? Att vi beställde mat på McDonalds igår behöver inte nämnas... 

I helgen blir det grillning. Vi fick mersmak efter förra helgen. Man blir så himla glad av det fina vädret. Så himla skönt att vakna och se solen lysa mot persiennerna. Helt underbart att det är ljust både när man går till jobbet och när man går hem. Vi går äntligen mot ljusare tider och jag kunde inte vara gladare. Vad vi ska grilla har jag inte kommit fram till än. Får utnyttja tiden på jobbet imorgon och göra lite research och se om jag hittar lite inspiration. Men det kan vara så att det kanske är dags att göra MIN potatissallad. Fast servera den varm eftersom det fortfarande är varm mat som gäller. Men tiden får utvisa vad jag bestämmer mig för i slutändan.

Tack för idag.

"Snacka om vuxenpoäng"

Nu skulle Anna Skipper se mitt kök.
Hela köket är fullt av quinoa, nötter, solroskärnor, pumpakärnor, linfrön, rotfrukter och groddar. Detta utan att jag gått in för det. Visst har jag läst mycket om hälsosam matlagning den senaste tiden, men jag skulle absolut inte vilja påstå att jag bantar på något sätt. Kaloriintaget har varierat helt hej vilt från dag till dag här. Ena dagen äter vi couscous med kyckling och rostade rödbetor - rena hälsokosten med andra ord - och andra dagen äter vi stekt fläsk med potatismos - inte lika mycket hälsokost. Men vi mår bra och det är ändå det viktigaste. 

All denna inspiration till ett nyttigare levene kommer från en helt otroligt kokbok som jag håller på att läsa igenom  Kärlek, oliver och timjan. Det är helt klart det bästa jag läst på länge. Det står om alla livsmedel vi använder och vad de är bra för och vad de är mindre bra för. Och inte för att om alla härliga recept. En kokbok alla borde läsa, trots att inte alla uppskattar att krypa upp i soffan med en kokbok och en kopp te lika mycket som jag gör. Snacka om vuxenpoäng.

Idag ska jag i alla fall baka valnötsbröd med solroskärnor och torkade aprikoser med ett nyttigt och fiberrikt tillskott av krossade linfrön. Låter jag inte som en dietist så säg. Får väl se hur länge det håller i sig. Men för att inte bli för hälsosam ska jag nog baka en sats vaniljkrämsbullar också så killarna på Samuels jobb inte blir allt för tunna och taniga. Man får ju bidra med lite kalorier de kan arbeta bort.

Nej... Nu ska jag ta mig i kragen och gå ut och sätta bröddegen så kanske jag får sått lite frön idag också till och med. Man blir trots allt ganska inspirerad av vårsolen.

Tack och hej.

"Ren viljestyrka"

Jag tänkte att jag ska tillägga att det inte bara var söndagen som var bra ihelgen. Lördagen vart riktigt bra den också. Angelica bjöd på fantastiskt god kycklinggryta till pasta, jag och Malin dela den flaska rödvid och Melodifestivalen bjöd på mycket bra underhållning. Trevligt sällskap och en väldigt otippad vinnare gjorde lördagen till en toppenkväll.

Idag vaknade jag faktiskt riktig pigg trots att klockan var innan sex och jag har varit pigg mer eller mindre hela dagen. Men efter att ha varit och handlat och slängt in första tvätten slocknade jag som ett ljus i soffan. Så nu går jag på ren viljestyrka för hålla mig vaken. Vill ju gärna kunna sova ikväll eftersom jag börjar jobba kl 6:45 imorgon igen.

Så nu ska jag roa mig med att beställa hem lite fröer. Ska försöka så massa roligt att ha på uteplatsen i sommar. Smultron, morötter och körsbärstomater bland annat. Får se vad jag hittar för roligt. Men första ska jag dra mig ut i tvättstugan så det blir färdigt någon gång.

Ikväll blir det i alla fall pasta med biff och pepparsås.

Jag har dessutom kommit på att det kan vara riktigt roligt att äta nyttigt. Men mer om det någon annan dag.

"En perfekt söndag"

Vårvädret kom och grillning blev det.
Familjen min var här nära på hela dagen och trots att osociala jag var tvungen att stå i köket en del så var det väldig roligt att träffa dom. Det är man inte så bortskämd med när man flyttat från Borås.

Helt underbara presenter fick jag. Det är perfekt att sprida ut kalasen då får man presenter trots att det var över en vecka sedan jag fyllde år. Och vilka presenter!!! Fick en sån där designad dammsugare från Electrolux, typ en stor handdamsugare som kan stå framme hela tiden, av mamma, pappa och farmor. Farmor hade dessutom med sig köpt en jätte fin tulpanvas och då fick jag givetvis tulpaner också. Tre härliga färgglada knippen. Tulpaner är nog det näst bästa efter liljor. Rosor är definitivt överskattat.
Av svärmor fick jag en otroligt mjuk morgonrock och en mycket vacken hemmabunden bukett som givetvis innehöll en lilja.

Så vi har spenderat eftermiddagen med årets första grillmiddag; grillspett, tzaziki, potatisgratäng, fyllda portabellasvampar och sallad. Mycket gott. Till kaffet blev det hemmabakade parisare, alltså vaniljkrämfyllda bullar. Allt har helt enkelt varit jätte bra. En perfekt söndag. Nu ska jag kasta min in i duschen och sen ska jag krypa ner i soffan framför wipeout. Alltid lika roligt att se när andra slår sig, skadeglad som man är.

Tack och hej!

"Sommaren närmar sig"

Seger i fotbollen. tur man har något att glädjas åt när hockeyn går som den går. Så nu ska jag lägga all min energi på att itne hålla på varken HV eller frölunda. Och så är det med det...

Vi har nog lagt ner det där med hus. I alla fall för tillfället. Vi funderar faktiskt på att bo kvar i ettan ett tag till och spara ihop en massa pengar istället. Antingen till ett husköp eller till våra drömmar. Det känns inte så tufft att bo kvar där nu när sommaren närmar sig med stormsteg. Uteplatsen är guld värd och blir ju faktiskt ett extra rum så fort värmen kommer.

Nu ska jag alldeles strax gå hem från jobbet och är ledig precis hela helgen. Inget inplanerat som inte är roligt. Ikväll blir det nog bara mys med min älskade sambo och imorgon blir det middag med kära vänner och melodifestival. Till och med killarna har gått med på att titta. Det är inte illa det.

På söndag kommer mina föräldrar, min bror och min farmor ner och hälsar på. Jag som hade tänkt ta fram grillen blev inte jätte glad när det började snöa igår. På morgonen var det säkert 5 grader varmt och strålande solsken och när jag gick hem var det snöigt, vått och grått. Så vi får hoppas att det blir bättre väder innan söndag helt enkelt.

Det var allt för nu.

"Vinst idag"

Idag är både hjärta och själ helröda och inte på grund av röda blodkroppar utan på grund av den otroligt viktiga matchen mellan Man U och Inter ikväll. Vinst idag och vi är ett steg närmare en historisk "femling" - fem titlar på en säsong. Jag håller tummarna.

"Ett gammalt hus"

Jag höll mig frisk och tack gode gud för det. För vilken fest det blev! Mycket mycket trevligt. Tack så jätte mycket alla inblandade för ett underbart firande.

Festen innehöll många skratt, killar i trikåer och staffett på parkeringen. Om inte det låter som en lyckad fest så vet inte jag. Plus att jag fick mängder av mycket fina presenter. Jag är nu stolt ägare av en Jamie Oliver stekpanna som min älskling gav mig. Så nu är det ännu rolilgare att laga mat. Vem trodde det var möjligt? Så fick jag mycket fina cocktailglas, en vinkaraff, ekologiska duschkrämer och ett presentkort så jag kan köpa vad jag vill på Adde Lundberg (en bättre lokal variant av duka ungefär.) TACK ALLA!

Igår var jag och Samuel och tittade på ett hus i vårt område, en minuts promenad från lägenheten. Ett väldigt mysigt litet rött tegelhus på 91kvm, 2 ganska små sovrum men ett jätte stort och fint öppet vardagsrum i anslutning till köket och det är det viktigaste i alla fall för oss. Till Samuels stora förtjusning fanns det dessutom ett tillbygt garage som var alldeles perfekt för honom och till min stora förtjustning låg garaget i anslutning till källaren och inte till boytan. Perfekt! Det som för att vi tvekar är att det inte är gjort något på huset sedan det byggdes 1962 och skorstenen började läcka för 3-4 år sen. Taket är tätat men innertaket är fuktskadat och man måste nog räkna med att byta taket inom en väldigt snart framtid eller kanske till och med innan man flyttar in. Så det är lite läskigt. Det är ett gammal hus och mycket att göra. Men mycket fin planlösning. Så vi överväger det i alla fall.

Ska till banken i veckan och se vad dom säger. Bra att veta om vi ens får ett lån till ett hus innan vi överväger det. Ska dessutom ringa mäklaren i veckan och försöka få till en extra visning på söndag när min pappa målaren lägligt kommer och hälsar på.

"Fortfarande kry"

Jag kan glädjeligen meddela att jag fortfarande är frisk. Min viljestyrka håller mig fortfarande kry. 
Visst jag rosslar lite och snörvlar ett par gånger i minuten men jag är pigg och jag är glad för på lördag är det på party. Man fyller bara år en gång om året!

Idag är jag ledig och ajg har inte en aning om vad jag ska göra med min lediga tid. Tvätten är snart klar och lägenheten är städad. Så frågan är vad jag ska roa mig med idag?

Jag funderade på om jag skulle ta mig an att baka bröd. Men vi köpte hem en massa igår och då känns det lite onödigt...
Nästa plan var att ta mig ner till stan men hur roligt är det ensam?

Får nog fundera vidare på det här medans jag går ut och viker tvätt.  

"På jakt efter soligare platser"

Det bor en himla lustig liten hund i vårt område...
Han är nog så nära självständig som man kan bli som hund. Han går nämnligen på sina promenader själv. Jag har sett husse och hund en gång tillsammans men jag har sett den lilla hunden ute på egna äventyr väldigt många gånger. Speciellt på sommaren. När solen skiner ger han sig iväg ifrån den lilla gräsmattan utanför lägenheten på jakt efter soligare platser. Det är ju inte helt vanligt att man ser en ensam liten hund ligga och sola ett tiotal meter ifrån bostaden. 

Kom och tänka på det idag eftersom han var ute på en egen morgonpromenad i morse när jag gick till bussen. :) 

"Ta i trä"

Vilken helg det har varit.

På fredagen blev vår After Work inställd på jobbet... Ingen som var pigg på att följa med förutom jag, Jonas och Marie.
Men jag var taggad så jag hoppade på tåget till Göteborg istället och anslöt mig till Angela och Malin. Så det blev en god grekisk middag, en flaska rödtjust och sedan även en öl till trubadurmusik innan det var dags för mig och malin att hoppa på sista tåget hem till Falkenberg igen. Mycket trevlig kväll flickor. Det får vi göra om.

Lördagen fortsatte i det ppjkfria tecknet. Jag och Malin gav oss iväg ner till Halmstad för en hel shoppingdag. En mycket lyckad sådan också... Många inköp, vilket bland annat råkade vara ett par stövlar, och en mysig lunch senare bar det av hemmåt. Kvällen bestod av drinkar och trevligt sällskap. Dock ingen utgång till min stora besvikelse... Får väl lov att hålla mig till nästa helg.

Söndagen var lat. Samuel har gått och blivit sjuk så vi låg mest inne och tittade på film.

Idag ligger Samuel fortfarande hemma och är jätta förkyld. Jag hoppas verkligen inte att jag ska gå och bli smittad nu lagom till min födelsedag. Som jag ser jätte mycket fram emot för en gångs skull. Men - ta i trä - jag har hittills lyckats undvika alla smitta trots närkontakt. Så jag håller tummarna.

Och Malin... Snart börjar Allsvenskan. Första bortamatchen går av stapeln på långfredagen i Örebro. :)

RSS 2.0