10 månader

Vikt: 9520g
Längd: 70cm

Freja kan: massa nytt. Hon lägger sig ner på mage själv från sittande och förflyttar sig fortare och fortare för varje dag som går. Både framåt och bakåt. Och det går bara snabbare och snabbare. Hon står långa stunder helt själv och går mer och mer när man håller henne i händerna.
Hon vinkar när man säger "hej hej". En riktig drottningvink med en eller två händer. Hon gör världens sötaste pussljud och suger in kinderna så hon får en liten pussmun. En konstig pussmun, men ändå. ;)
Hon har dessutom lärt sig säga "P" ordentligt nu har hon sagt "Pappa" helt klockrent flera gånger. Även om det gärna blir papapapapapa istället. Precis som det gärna blir mammamama.

Freja kan inte: krypa. Hon hasar sig fortfarande. Men hon försöker ställa sig upp på knäna mer och mer.

Freja äter: nära på allt. Allt jag serverar verkar vara hur gott som helst. Fast den stora favoriten är pasta med broccoli och ostsås. Annars äter hon gärna frukt och älskar sina leverpastejmackor. Matrutinen är samma som förut. Har försökt ta bort eftermiddagsflaskan men hon sover mycket sämre då så vi fortsätter som förut.

Freja sover: precis som förut. Lite tidigare på förmiddagen bara. Oftast sover hon 11-12:30 och sen somnar hon någon gång mellan 16 och 17 och sover ungefär en timme. Vi lägger henne för natten 20:30-21 och sen sover hon till 7. Hon somnar nästan alltid själv i sin säng. Hon är så duktig den lilla tjejen.

Freja tycker om: att bada. Hon blir alldeles vild både hemma och i simhallen. Hon älskar verkligen vatten. Hon tycker det är väldigt roligt att få stå själv. Mott soffryggen, mot mamma eller pappa, mot soffbordet ja överallt egentligen. Gåstolen är fortfarande lika rolig och hennes mamma får fortfarande lika dåligt samvete när hon får vara i den. ;) Och en stor favorit är hennes tavlor med siffror och bokstäver som hon har i sitt rum. Varje gång hon vaknar, varje gång man går in i rummet och varje gång man sitter där inne och matar henne så söker sig blicken till tavlorna och leendet kommer med en gång.

Freja tycker inte om: att klä på sig. Det är pest och pina enligt Freja. Värst är mössan. Men varken jacka eller vanliga kläder är speciellt roliga. Det är faktiskt ganska tråkigt att lägga sig på skötbordet överhuvudtaget. Det blir lite gnäll varje gång. Men så fort hon får en socka eller en blöja eller något annat att pilla på så går det bra igen.

Freja har: 6 tänder och den sjunde är nästan nästan nästan ute. Hon har stk 74 fortfarande och 80 på vissa byxor. Nu är nästan alla bodys i 68 för små men vissa byxor funkar fortfarande. Hon börjar bli stor den här lilla damen.


Det var den här månadens sammanfattning. Har säkert missat en massa men det är det här jag kan komma på nu. Det har i alla fall hänt massor den här månaden. Det känns som hon blivit mer barn istället för bäbis. Det har säkert väldigt mycket att göra med att hon börjar förflytta sig. Hon blir verkligen mer självständig. Kan ta sig till sina leksaker själv och utforska allt som ligger på golvet. Det märks i alla fall att hon tycker det är himla roligt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0