"6 månader"

Freja 6 månader.

Vikt
: 7220g
Längd: 64cm

Freja kan: sitta alldeles själv. Hur stadigt som helst. En och annan vurpa får man fortfarande räkna med men det är ovanligt. Hon blev stadig för drygt en vecka sen och det kommer över en natt. Duktiga unge. Hon står mot ryggstödet på soffan och tycker det är väldigt roligt. Men det har hon gjort ganska länge.

Freja kan inte: vända sig, rulla, krypa  eller på något sätt ta sig framåt. Den senaste veckan har hon däremot börjat inse att hon att det nog är möjligt och man märker tydligt att hon testar sin kropp. Det är ett himla flaxande, viftande, sparkande, ålande you name it. Hon roterar i våran säng. Från att ligga bredvid mig till att ligga tvärs över sängen. Men hon förflyttar sig inte mer än så.

Freja äter: en salig blandning. Hon ammar, får ersättning, provar smakisar och äter gröt med god aptit. Hon tycker om majs och ett par skedar potatis går också ner. Däremot morot och broccoli är inget hon tycker om. Fruktpuré i olika former går också ner. Men inget är så gott som gröt.
Hon får tillägg med ersättning efter amningen två gånger om dagen just nu och ofta blir det max en amning utöver de två. Hon får en smakis vid lunchtid de dagar vi är hemma och orkar ta tag i det. Sen får hon gröt när vi äter middag och sen en flaska ersättning innan läggdags.
Hon äter fortfarande på natten men inte alls med lika stor aptit som förut så det är nog på väg bort. Äntligen!

Freja sover: bättre än någonsin skulle jag vilja säga. Hon sover minst två gånger om dagen. Alltid i vagnen. Vi brukar  lägga henne mellan 20:30-21, ibland lite senare, och då somnar hon oftast själv i sin säng med sin speldosa och sin snutte. Hur hon sover på natten kan jag inte svara på för det håller på att ändras så ingen natt är densamma. Men hon sover oftast till tidigast 3 innan hon vaknar.

Freja tycker om: sin Brio-skallra och Babblarna. Och det är vansinnigt roligt när man skakar på huvudet och lixom snurrar runt med huvudet. Då försöker hon härma och det är oftast då vi får höra det härliga skrattet.

Freja tycker inte om: Morot och broccoli är verkligen ingen favorit. Annars finns det inte så mycket speciella saker hon inte tycker om. Det mesta är roligt enligt Freja.

Hon är helt enkelt alldeles underbar min lilla Freja. <3

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0