Saltrostade mandlar

Favoritsnaxet just nu. Väldigt salt och väldigt gott. Passar mig perfekt som har mer saltsug än sötsug. Pluspoäng för att det är nyttigare än chips.

And this is how you do:

2dl vatten
2msk finsalt
225g sötmandel (1 påse, jag tror det är 225g)

- Sätt ugnen på 180 grader. Koka upp vatten och salt och koka mandlarna i 5 minuter.
- Häll av vattnet ordentligt (blir det vatten kvar blir inte nötterna lika knapriga) och sprid ut nötterna på en plåt med bakplåtspapper.
- Rosta i 12 minuter.

Nötterna kan kännas lite mjuka om man äter dom varma. Men de "krispar till sig" när de svalnar.

Testa!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0