11 månader

Vikt och längd får vänta en månad. Då är det dags för 1 årskontroll på BVC.

Freja kan: förflytta sig mer och mer. Hon går utan problem utmed det mesta. Även väggar och skåpsluckor. Hon går jätteduktigt med sin gåvagn på alla möjliga sätt. Som vanligt bakom vagnen med båda händerna på handtaget, bredvid vagnen med en hand på handtaget, framför vagnen och sträcker sig över den för att hålla i sig och även bredvid fast baklänges. Hon vill hålla i ett finger och gå runt lägenheten om och om och om igen hela dagarna. Hon går själv vilken dags om helst men vill fortfarande hålla lite i handen för självförtroendets skull. För balansen har hon.
Hon har klarat av att ta 2-3 steg själv men det slutar med att hon kastar sig i famnen på den som fångar upp henne. Någon gång har hon tagit ett par steg själv och stannat och fortfarande haft balansen. Stora tjejen.

Hon har börjat göra klick-ljud med munnen och kan äta smoothies själv (sånna i påse). Vi kämpar vidare med att lära henne äta själv. Hon klarar av att ta skeden till munnen och äta upp det som är på. Det som fortfarande är klurigt är att få på maten på skeden.

Freja kan inte: krypa och hon har fortfarande problem med att sätta sig själv från liggande och att ställa sig upp. Även om hon kan. Hon har gjort det flera gånger men blir mest frustrerad när hon ska försöka och ger upp.

Freja äter: ungefär som förut. Fast nu äter hon vanligt mellanmål på eftermiddagarna. En yoghurt, banan, smoothie eller nåt sånt. Så nu är det bara förmiddagsflaskan kvar som ska bort. Vi har dessutom börjat byta ut kvällsgröten mot vanlig mat oftare och oftare och jag funderar på att prova på välling inför natten. Hon äter mer och mer vad vi äter också. I en mer mosad version så klart. ;)

Freja tycker om: ungefär samma saker som för en månad sen. Det ändras inte så mycket längre. Hon blir fortfarande överlycklig av att bada och älskar att vara på babysimet och dyka från kanten. Mammas lilla fisk. ;)
Något som är ganska nytt är att hon står i sitt rum mot sin hylla och plockar upp leksaker ur lådorna, lägger dom på golvet och lägger sen tillbaka dom i lådorna igen. Väldigt roligt tydligen.
Och hon pratar massor med Barbafamiljen som bor på sidan av hennes garderob. Trevliga typer enligt Freja. :P

Freja har: 7 tänder och en åttonde på väg. Samma klädstorlek typ. Några bodys funkar i 80 annars är det 74 som gäller fortfarande. Men på byxor funkar 80 alldeles utmärkt.


Det var allt jag kunde komma på för den här gången. Det händer ju inte så mycket nu förutom när det gäller motoriken. All energi går åt till att lära sig gå just nu. Och hon blir fullkomligt vansinnig när hon inte kan gå dit hon vill eller om hon tappar balansen och ramlar ner på rumpan. Snälla Freja... lär dig gå och lär dig ställa dig upp så kommer våran vardag bli mycket trevligare. ;)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0