7 månader

Freja 7 månader

Vikt
: 7850g.
Längd: 65,5cm

Freja kan: ungefär lika mycket som när hon var 6 månader. Hon står lite stadigare när man ställer henne mot ryggstödet på soffan. Men så mycket mer än så har inte hänt på den kroppsliga biten. Hon har däremot börjat prata massa och leker väldigt mycket med sin tunga. Tuggar på den. Och hon gör pruttljud med läpparna hela tiden. Salviet bara sprutar. Söta unge!

Freja kan inte: förflytta sig. Precis som förut. Det är det vi väntar på nu.

Freja äter: Det har förändrats en del det senaste. Vi ammar ingenting på dagarna längre och har börjat ge flaska även på natten. Men det är bara en vecka gammalt ungefär. Det händer fortfarande att jag ammar på natten men det är bara för att hon inte kommer till ro annars. Men hon äter numera frukost med mig. Gröt och leverpastejsmörgås. Sen får hon en flaska innan det är dags att sova. 150ml ersättning. Sen är det lunch. Nu får hon hela portioner med mat. Fisk, kyckling, köttfärs, ja riktig mat helt enkelt. Än så länge bara enskilda puréer men tänkte börja laga riktiga rätter snart. Typ köttfärssås, torsk och äggsås osv. Innan hon ska sova på eftermiddagen får hon 150ml ersättning igen. Sen är det som det var för en månad sen. Gröt när vi äter middag och sen 180ml ersättning innan läggning. Kyckling är en stor favorit och majs är fortfarande väldigt gott. Men numera går det mesta ner. Sötpotatis fick hon smaka på hos farmor i helgen och det var väldigt gott enligt Freja.

Freja äter inte: kan faktiskt inte komma på något hon inte tycker om. Köttfärs har hon bara provat än gång och var lite skeptiskt till det. Men det är väl inte så konstigt. Det var betydligt grövre konsistens än hon är van vid. Ska prova snart igen och då går det säkert jättebra.

Freja sover: numera i spjälsäng. Vaggan har fått flytta upp på vinden. Hon har haft sängen i typ 3 veckor. Kommer faktiskt inte ihåg exakt när vi bytte. Hon har egentligen ingen rutin på natten.Vaknar väldigt olika tider alla nätter. Men ofta blir det vid 3-4 tiden eller 6-7. Men hon sover bra. Somnar om fort när hon fått mat.

Freja tycker om: alla sina leksaker. Men just nu är hennes två bollar favoriter och det lilla hjärtat vi fick från goboken. Det är säkra kort. Hon tycker det är väldigt roligt att sitta i gåstolen hon hoppar och skuttar som en galning. Så hon tycker att Mamma är väldigt tråkig när hon bara får sitta där korta stunder. Nu har hon dessutom börjat bli riktigt kittlig och skrattar högt när man blåser henne på magen eller killar henne i armhålorna. Det där skrattet är så härligt.

Freja tycker inte om: att ligga på mage. Det är fortfarande pest och pina enligt henne. Men det blir bättre och bättre. Jag är ju bara så himla dålig på att träna på det med henne. Mycket roligare att ha henne sittande eller stående. Då är hon ju glad. Jag ska bli bättre. Jag lovar!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0