8 månader

Freja 8 månader

Vikt: 8800g
Längd: 74,2cm

Freja kan: stå själv en liten liten stund om man hjälper henne hitta balansen. Hon tycker det är väldigt roligt. Hon är väldigt duktig på att ta upp saker, även väldigt små saker, med pincettgreppet. Idag åt hon t.ex. ärtor helt själv. Plockade upp dom och stoppade dom i munnen. Hon lyckades tom byta hand någon gång. Och det allra viktigaste. Hon har sagt Mamma flera gånger. Helt rent. Jag tror ju så klart inte hon vet vad hon säger men det är ändå så himla mysigt och det känns som ett stort framsteg faktiskt.

Freja kan inte: förflytta sig. Det är ingen skillnad där. Men det går framåt. Hon börjar iaf få upp intresset. Hon försöker mer och mer så det släpper säkert snart.

Freja äter: ungefär som förut. Hon har nästan exakt samma rutin. Det enda som har ändrats är att hon äter "riktig" mat nu och inte bara rena puréer på olika livsmedel. Hon älskar det och äter med stor aptit. Och jag tycker dessutom att det är väldigt roligt att laga mat till henne just nu.

Freja sover: fortfarande bra. Hon sover hela nätter nu för tiden. Det är väldigt ovanligt att det händer något dramatiskt innan kl. 6. Vissa nätter kan hon vakna till men somnar om så fort man gungar på sängen eller klappar henne på rumpan. Så jag kan inte klaga.
På dagen sover hon nästan alltid två gånger. En gång vid lunch, hon somnar runt 12, och en gång vid 5-tiden. Men det händer ibland att hon sover första gången så väldigt sent att det är svårt att få in en nap till så någon gång har vi faktiskt hoppat över vilan på eftermiddagen. Och dom gångerna har det funkat bra.

Freja tycker om: väldigt mycket. Hon gillar sina leksaker och har väl egentligen ingen direkt favorit just nu utan leker med allt. Helst samtidigt. Hon gillar att sitta i soffan och lixom kasta sig bak mot ryggstödet i en faslig fart så hon studsar. Hon ser för himla härlig ut. Hon älskar att få hoppa omkring i sin gåstol dom korta stunderna hennes tråkiga mamma låter henne vara i den. Hon går inte omkring i den utan hon bokstavligen hoppar. Hon skrattar riktigt gott när Samuel kittlar henne med skäggen eller lixom gnuggar håret mot hennes mage och hon gillar snabba rörelser. När man hoppar fram och skrämmer henne. Då skrattar hon hysteriskt vissa gånger. Och något som alltid får henne att le är att sitta på axlarna. Hon tar tag i håret och ler med hela ansiktet.

Freja tycker inte om: att bli torkad runt munnen. Och hon tycker inte om att ta på sig mössa. Och det är fortfarande måttligt populärt att behöva ligga på mage. Annars kan jag faktiskt inte komma på något hon inte gillar. Hon är en så himla glad och nöjd tjej nu för tiden.


Det var en liten sammanfattning om Freja som 8-månaders bebis. Vi får väl se om det har hänt något banbrytande inför nästa sammanfattning.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0