Snabb chiliolja

Den hör oljan förgyller vilken hemmagjord pizza som helst. Idén kommer från en liten krog uppe i de franska bergen i Aspremont där vi åt fantastiska pizzor och där serverade de chiliolja till. Där var det givetvis äkta vara med torkade chilifrukter som fått ligga och dra i olja jag-vet-inte-hur-länge. Men den här snabba varianten duger alldeles utmärkt och man svänger ihop sen i ett nafs. Även om den äkta varan kanske är liiiiite godare.

Man blandar bara valfri olja med valfri mängd sambal oelek. Och snåla inte med sambalen. Det ska verkligen smaka chili eftersom man bara ringlar över lite grann.

Som vanligt har jag inga mått. Men igår gjorde jag nog ungefär 1/2dl olja och använda nog en dryg matsked sambal. Det är bara att blanda och skaka. Glöm inte salt och peppar. :)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0