"Stormatch efter stormatch"

Det härliga med stora mästerskap är att det är stomatch efter stormach.
Nu sitter man här hemma i soffan och lyssnar på hur en halv fotbollsstadio sjunger italienska nationalsången och det är alldeles avspark. En repris av 2006 års VM-final. Dock utan stjärnor som Zidane, men fortfarande stjärntätt på plan och stämningen är så stark att man känner pressen hela vägen till Falkenberg.

Men ikväll håller jag på Rumänien. Alltid roligt när otippade lag kan gå vidare. Precis som när Grekland tog hem Em-titeln. Det är alltid roligt när Europa och världen blir chockade. Holland kommer säkert inte lägga sig men vilket lag går ut och ger 100% när absolut ingenting hänger på matchen. Vilken spelare går för fullt och riskerar att bli skadad och missa en kvartsfinal (mot Sverige måntro???) utan att man behöver. Troligen ingen. Och rumänien har imponerat så här långt. Ni kan tänka er skandalen i både Italien och Frankrike om de två tidigare VM-finalisterna åker ut redan i gruppspelet. Man kan inte annat än bli skadeglad.

Men Holland är trots allt ganska givna som Em-finalister och kanske till och med EM-mästare i mitt tycke. Inte något lag som imponerat så mycket som Holland gjort än så länge. Men man ska inte dra några förhasta slutsatser. Mycket kan hända i fotboll. Det är det som är tjusningen. En dålig match (förhoppningsvis i en eventuell kvartsfinal mot Sverige) kan göra att drömmen tar slut. Och Holland har inte riktigt visat färg i alla lägen än så länge. För att vinna ett EM måste man kunna vinna trots att man gör en dålig match och än så länge har Holland bara gjort bra matcher. Vi kan ju alltid hoppas att det blir Sverige som stoppar det oranga segertåget.

Men först ska vi slå ryssarna. Det tar vi hand om imorgon.


Kommentarer
Postat av: Anja

Det får vi verkligen hoppas att vi gör... stoppar holländarna alltså! Men nu är det dags att ta plats i soffan och heja fram de gulblå. Jag ska titta på matchen alldeles själv, resten av familjen är ju på läger och tvätten har hindrat mig från att också vara där, så nu är det bara att få på sig Sverigetröjan och sätta sig tillrätta i soffan. Morsning, korsning... "ni därborta är ni klara...."

2008-06-18 @ 20:47:16

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0